icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

"Hier is geen hiërarchie, ik word als gelijkwaardige gezien"

#Gelijkheid #Zelfstandigheid
VerzuimTalent

De carrière van Desirée Horning stond, nadat ze na lang dienstverband boventallig werd verklaard, een tijdje in het teken van een zoektocht. Ze bouwde een eigen netwerk op en werkte een aantal jaren succesvol als zelfstandige in verschillende branches, maar het vizier van Desirée bleef al die tijd toch openstaan voor nieuwe kansen. En die nieuwe kans, die kwam: "Sinds ik bij HR Talents aan het werk ben gegaan, weet ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt."

Heel even leek het alsof Desirée moest kiezen tussen twee kwaden. Bleef ze via een uitzendbureau werken, met het risico op periodes zonder werk? Of ging ze toch weer voor een werkgever werken? "Die vraag beleef knagen. Het UWV is absoluut niets voor mij, maar terug naar een werkgever met veiligheid, doorbetaling bij ziekte en pensioenopbouw was ook geen doorslaggevende gedachte.  Dan komen tenslotte ook de regeltjes. Bovendien bleef ook de wens om zelfstandig te werken continu in mijn achterhoofd."

Snel overstag
Na één gesprek met haar huidige business manager was het raak: Desirée sliep er even een nachtje over, maar maakte toen algauw de keuze van haar toenmalige werk over te stappen naar HR Talents. Een schot in de roos: "Ik zie het midlancen als een fijne, langdurige samenwerking waarbij ik zelf het gevoel behoud vrij te zijn in mijn werk. Hiërarchische structuren ontbreken volledig en ik ben in alle opzichten gelijkwaardig aan mijn collega’s én teammanager. Medewerkers van een opdrachtgever zijn blij met een adviseur en maken graag gebruik van de kennis en know how. Men verwacht dat ik weet wat ik moet doen en dat maakt een opdracht mooi om uit te voeren. Dat geeft me een heel zelfstandig gevoel."

Financieel gunstig
Niet onbelangrijk vindt Desirée bovendien dat daartegenover een eerlijke beloning staat. "Het netto salaris dat onder de streep overblijft is lucratief, en heb je even geen opdrachtgever, dan betekent dat niet dat je een periode zonder geld zit. Veel administratieve handelingen worden me ook uit handen genomen. Het enige dat ik zelf moet doen, is het regelen van mijn pensioen. Ideaal!."

Hands on
Des te meer tijd ze overhoudt om haar werk goed te doen. Het vertrouwen dat ze daarin krijgt, motiveert haar enorm. "Niemand hoeft me bij de hand te nemen, en dat gebeurt dan ook niet. Ik merkte direct dat mijn basiskennis op orde moet zijn, immers: overal krijg je te maken met andere CAO’s, en overal gaat men weer anders om met de Wet verbetering poortwachter. Die basiskennis zit bij mij gelukkig goed, dus ik kan gelijk tot actie overgaan. Niet treuzelen, gewoon doen en vooral: iedere dag bijleren. Doordat ik alle opgedane kennis meeneem naar eventuele volgende opdrachtgevers, vergroot dit weer mijn werkinzicht."

Belangrijk voor mij is dat ik een opdracht goed af kan ronden en als het werk niet af is, dan wil ik vertrekken met het gevoel dat ik mijn steentje heb bijgedragen en men weer verder kan.

Desirée is in elk geval niet meer van plan te vertrekken. "Ik vind het midlancen een ontzettend leuke manier van werken. Met mijn Business Manager als vast aanspreekpunt kan ik sparren wanneer ik wil. Mijn collega’s en ik helpen elkaar waar we kunnen en met klanten is het ontzettend goed levellen. Je doet het echt sámen, en dat is erg fijn werken."

Wil jij je - net als Desirée - aansluiten bij het team van HR Talents?

bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.