icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Samen

“Geen seconde spijt gehad van de overstap naar midlancen”

#transparant #Beloning
OpenCloudpartner

Martijn Kalf is waarschijnlijk de enige ICT’er ter wereld die kan zeggen dat hij ooit Miami-Vice-componist Jan Hammer heeft geïnterviewd. De routinier op het gebied van DevOps en applicatiebeheer maakte eind 2021 de overstap naar het kersverse IT Infra Talents en was de allereerste midlancer die hier in dienst trad. “De openheid van zaken sprak mij aan”.

Martijn is momenteel bezig met zijn eerste opdracht voor IT Infra Talents. Bij het UWV heeft hij de verantwoordelijkheid gekregen over de voorbereiding van een integrale servermigratie. Geen niemendalletje, vertelt de 49-jarige ICT-specialist.  “Het is een omvangrijke opdracht en inhoudelijk en organisatorisch een flinke uitdaging. De migratie moet minutieus worden voorbereid, niemand mag er straks last van hebben.”

Verschil maken

Gelukkig krijgt hij goede ondersteuning vanuit de organisatie en staan er welwillende medewerkers klaar om bij te springen. Maar zoals wel vaker het geval is bij ICT-projecten, gaat ook deze opdracht meer tijd vergen dan vooraf werd ingeschat. “Waar ik eerst voor drie maanden zou blijven, is mijn contract al vrij snel verlengd met zes maanden. Geen probleem, ik heb het hier naar mijn zin. Wat ik gaaf vind aan deze opdracht is dat ik geen anoniem radertje in een groot geheel ben, maar verantwoordelijk voor de invulling en uitvoering. Ik maak hier echt een verschil.”

Crisisperiode

Voordat hij zich aansloot bij IT Infra Talents, was Martijn al zo’n 25 jaar bezig als ICT’er. Hij begon eind jaren negentig als desktop support medewerker en rolde na anderhalf jaar de detachering in, waar hij zich specialiseerde in de richting van AIX en Unix. Het is nu nauwelijks meer voor te stellen, maar in 2003 was het crisis in de ICT en sneuvelden de banen bij bosjes. Zo ook het vaste dienstverband van Martijn. “Dat was wel even slikken. Ik zocht naar mogelijkheden om mijn technische kennis te verbreden en begon een fan-website over Jan Hammer, de componist van de muziek uit Miami Vice, een hit-serie uit de jaren tachtig.”

Miami Vice

Eén van Martijns wapenfeiten uit die periode was een interview met deze befaamde componist die een belangrijke bijdrage leverde aan de unieke sfeer waar Miami Vice wereldwijd om bekend stond. Martijn: “Jan Hammer gaf zelden interviews, maar ik dacht: het valt te proberen. Dus stuurde ik zijn management een mailtje met een verzoek. Kreeg ik tot mijn verbazing een berichtje terug dat Jan me binnenkort wel zou bellen. En dat deed hij nog ook! Mijn interview kreeg honderdduizenden hits. Uiteindelijk is er zelfs nog een citaat uit het interview in het boekje van een van zijn cd's terecht gekomen. Rijk ben ik er alleen niet van geworden.”

Jan Hammer - Crockett's Theme (Miami Vice) - YouTube

Precies het goede moment

Twee jaar later waren er weer volop banen in de ICT te vinden en Martijn ging werken voor een kleine detacheerder met vier consultants. Hij zou zich hier vijftien jaar bezighouden met DevOps en beheer van applicatieomgevingen bij diverse opdrachtgevers. De rode draad was overheid, semi-overheid en bancaire sector. Zo hield hij zich bij DUO bezig met het bouwen van het CICD-gedeelte van geautomatiseerde schoolsystemen en werkte hij onder meer bij de Belastingdienst en diverse grote bancaire organisaties. Hij deed jarenlang zijn ding en de opdrachten spraken hem inhoudelijk aan. Toch begon het op een gegeven moment te kriebelen. “De groei was eruit en ik merkte dat ik toe was aan een grotere, professionele organisatie. En toen belde Wybe, precies op het goede moment.”

Inkomenszekerheid

Wybe van Wijngaarden is Business Manager van het in 2021 opgerichte IT Infra Talents en oud-collega van Martijn. “Hij vroeg of ik als midlancer aan de slag wilde bij IT Infra Talents, waarmee hij net was gestart.” Er volgden verschillende gesprekken tussen de twee, thuis en op kantoor. Martijn wikte en woog. “Mijn vrouw en ik hadden net een ander huis gekocht en inkomenszekerheid was een belangrijk thema, zeker ook voor haar. Ze is zelfs een keer mee geweest naar kantoor om vragen te stellen.”

Volledige transparantie

Uiteindelijk was niet alleen Martijn overtuigd, maar ook zijn vrouw. “De openheid van zaken over kosten en baten sprak mij erg aan. Alles lag open en eerlijk op tafel, geen addertjes onder het gras. We kenden het midlancing-principe vanwege mijn vorige baan die op papier een vergelijkbare opzet had, maar de volledige transparantie was nieuw. Tel daarbij op de solide ondersteuning vanuit House of Talents en ik besloot de overstap te maken.”

Business Manager

En zo werd Martijn op 1 december 2021 de allereerste medewerker van het net opgerichte IT Infra Talents. Na ruim een kwartaal maakt hij de eerste tussenbalans op. “Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn overstap en IT Infra Talents maakt de verwachtingen meer dan waar. In korte tijd heb ik er nog vijf collega’s bijgekregen, het bedrijf groeit als kool.” Wat hij na zijn UWV-opdracht gaat doen, weet hij nog niet. “Het lijkt me boeiend om eens bij een ander soort organisatie in de keuken te kijken. Een telecombedrijf bijvoorbeeld, of de KLM. De combinatie van omgaan met mensen en ICT spreekt me aan. Ik sluit dan ook niet uit dat ik Wybe nog eens ga polsen of IT Infra Talents toevallig een extra Business Manager nodig heeft.” 

Wil jij je -net als Martijn- aansluiten bij het team van IT Infra Talents?

Bekijk de vacatures!
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.