icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Beloning

"Een eerlijke prijs volgens een eerlijk model"

Sultans

Het viel Martijn van der Geest direct op toen hij aan de slag ging bij Sultans of Java: het concept midlancen is het eerlijkste verdienmodel waar hij tot nu toe mee in aanraking is gekomen. "Ik verdien wat ik waard ben en geniet ook nog eens van een sociaal vangnet."

Tijdens het eerste gesprek dat Martijn met Sultans of Java voerde, was het gelijk raak. "Ik kende het midlancen nog niet goed, maar wat ik wel wist: ik was ontzettend toe aan een leuke baan in een sterk team waarin ik mezelf kon blijven ontwikkelen als software engineer. Na een sabattical van een jaar had ik inmiddels alweer een lange periode van tevergeefs solliciteren achter de rug, dus het was een opluchting dat mijn ervaring bij Sultans of Java eindelijk positief was."

Meer lef durven tonen
Dat gevoel was wederzijds, want Martijn werd direct aangenomen. Een aantal intakes later kwam hij bij zijn huidige opdrachtgever terecht. "Daar voel ik me als een vis in het water. In mijn werk ben ik altijd al vrij kritisch geweest. Ik houd mezelf graag een spiegel voor, maar durf ook bedrijfsprocessen en projecten onder de loep te nemen. Ik merk dat ik me daarin als midlancer heel vrij voel. Als zzp’er kom je toch meer als externe kracht een bedrijf binnen, je bent vervangbaarder. Wanneer je een fout maakt, heb je kans dat je eruit ligt. Als midlancer durf ik lef te tonen, gewaagder keuzes te maken, verder te kijken dan mijn neus lang is. Natuurlijk blijf ik professioneel en zet mijn beste beentje voor, maar ik voel me gezien mijn vangnet wel zekerder in mijn positie."

Lucratieve zaak
En de eerlijke prijs die hij daarvoor als midlancer krijgt, is een mooi bijkomend voordeel, vervolgt Martijn. "Dat is het voornaamste verschil tussen detachering en midlancen. Als je de detachering in gaat krijg je doorgaans zo ongeveer hetzelfde uurtarief als een zzp’er. En stel bovendien, je bent 85 euro per uur waard, dan ontvang je daar maar een fractie van, is mijn ervaring. Het percentage dat nu volgens het midlance-model als salaris ontvang, is vele malen eerlijker. Bovendien heb ik de zekerheid van het sociale vangnet dat Sultans of Java mij biedt, en hoef ik me niet bezig te houden met het afsluiten van allerlei verzekeringen, zoals zzp’ers dat moeten."

Eendracht
Martijn zit in elk geval helemaal op zijn plek. "Ik ben hartstikke tevreden met mijn functie en vind het heerlijk dat ik me continu mag bezighouden met technologische innovaties. Ook het contact met vakgenoten van Sultans of Java is van meerwaarde. Eens per drie maanden eten we samen, doen we quizzes, delen we onze kennis en starten we projectjes waar we ons gezamenlijk, vanuit pure interesse, naast ons werk mee bezighouden. Ik ben nog maar een halfjaar op weg, maar weet nu al: Sultans of Java was voor mij 100% de juiste keuze."

Wil jij je - net als Martijn - aansluiten bij het team van Sultans of Java?

Bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.