icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

"Door de vrijheid die ik krijg, voel ik me verbonden"

#Zelfstandigheid #Ontwikkeling
Margot

Margot (29) werkt als L&D consultant bij L & D Talents. Ze werkt nu bij Eneco, daarvoor bij NS. “Meteen vanaf het begin kom ik al bij mooie opdrachtgevers terecht. In korte tijd heb ik al veel werkervaring opgedaan. Ik ben blij met de vrijheid en waardering die ik krijg. Ik mag doen waar ik goed in ben. Misschien is dat wel de kern van het midlance-model.”

Margot en L & D Talents vormen een mooie match. “Op de middelbare school wilde ik al mensen begeleiden bij hun studie of baan. Vandaar dat ik HRM ben gaan studeren.  Daarna volgde ik de master Onderwijskundig Ontwerp en Advisering. Zo heb ik me echt in het leren verdiept. Een goede L&D consultant gaat op zoek naar iemands potentie. Dat is het thema waarmee ik de afgelopen 10 jaar bezig ben geweest.”

Het is haar vak om mensen binnen organisaties te professionaliseren en handvatten te geven om hun taken zo goed mogelijk uit te voeren. “Wij zorgen er voor dat mensen krijgen wat ze nodig hebben om hun werk zo goed mogelijk te doen. Zorgen dat ze het beste uit hun werk en uit zichzelf halen. Het is mooi om die groei steeds opnieuw van dichtbij mee te maken.”

Ik geniet van de groei die ik doormaak.
Margot van Zijverden / L & D Talents

Ook geniet ze van de groei die ze zelf doormaakt. “Als ik bij een willekeurige grote organisatie in vaste dienst was gaan werken bij een L&D-afdeling, had ik nooit de sprongen gemaakt zoals dat nu gebeurt. Ik heb zoveel geleerd in een paar jaar tijd.” Ze noemt projectleiderschap, het managen van stakeholders en strategisch adviseren. “L & D Talents heeft de mooiste klanten. Grote organisaties waar je een diversiteit aan mensen en leerculturen tegenkomt. Ik maak daar echt onderdeel uit van het L&D-team. Het is de kunst om er in betrekkelijk korte tijd het verschil te maken.”

Bij Eneco is ze nu als L&D-er bezig met ‘data driven performance’. Leerbehoeften en resultaten zichtbaar maken met data. Harde gegevens in plaats van onderbuikgevoel. “Super interessant: wat kun je leren van data om mensen beter te laten presteren? Met leerinterventies kun je daar op inspelen. Dat is een heel nieuw gebied. Zo kun je ook echt meten wat het effect is van het leren. Ik denk dat we daar in de toekomst nog veel plezier aan kunnen beleven.”

Blijk van vertrouwen

In september maakte ze de overstap van het vastloon-model naar het midlance-model. “Toen ik net begon, keek ik tegen de midlancers op. Ik zag het echt als een verworven recht. Iets voor collega's met jarenlange ervaring en senioriteit. Ik vind het dan ook echt een eer dat het management me uitnodigde om ook midlancer te worden. Ik zie het als erkenning en waardering. Een blijk van vertrouwen.”

“Ik had als vastloner bij L & D Talents al veel vrijheid, maar dat is alleen maar meer geworden. De weg die ik ga als professional heb ik volledig in eigen hand. Mijn carrière-stappen stippel ik samen met mijn business manager uit. Dit is altijd een gesprek op basis van gelijkwaardigheid. Als ik ondersteuning nodig heb, krijg ik die. Dat voelt heel warm en rijk. Verder is het financieel natuurlijk ook aantrekkelijk.”

Margot tot slot: “Het mooie van midlancen is de vrijheid, maar tegelijkertijd is die vrijheid juist ook de binding die je ervaart met L & D Talents. Ik ben er trots op dat we hier zo werken.”

Wil jij je - net als Margot - aansluiten bij het team van L & D Talents?

Bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.