icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

"De perfecte middenweg tussen loondienst en freelancen"

#Midlance #Beloning #Zekerheid
midlancen

Na jarenlang zowel in loondienst als zelfstandig te hebben gewerkt, vond Leonie Janssen bij HR Talents de perfecte middenweg. Als midlancer krijgt ze het beste van twee werelden: de structuur die een vaste baan haar bood, maar ook de vrijheid die ze als zelfstandige zo prettig vond.

Het verbaast Leonie een half jaar later eigenlijk nog steeds: op 1 april dit jaar startte ze als casemanager bij HR Talents, en op 5 april had ze haar eerste opdracht al te pakken. "De zekerheid die mij al vanaf dag 1 werd geboden, was een verademing", vertelt Leonie. "Na voor diverse werkgevers in de HR-wereld te hebben gewerkt, ben ik een aantal jaar geleden gestopt om voor mezelf te beginnen. Ik had destijds kleine kinderen en wilde wat flexibeler zijn in mijn uren. De vrijheid beviel goed, maar ik ben zelf geen uitblinker in het acquireren. Het kostte me steeds meer moeite om mezelf continu te verzekeren van opdrachten, dus na een aantal jaren was het voor mij toch duidelijk dat het tijd was voor iets nieuws."

Structureel werken
Leonie besloot dat ze zich meer wilde toeleggen op de verzuim-kant van het HR-werkveld, en volgde de opleiding ‘Regie op verzuim’. HR Talents was op dat moment net opgericht en actief op zoek naar enthousiaste mensen die mee wilden bouwen aan deze nieuwe organisatie onder de vleugels van House of Talents. Het midlance-model sprak Leonie direct aan, toen ze de oproep las. "Mijn kinderen zijn nu wat ouder en ik was nadrukkelijk op zoek naar meer structuur in mijn werk. Ik werk nu 28 uur per week bij mijn opdrachtgever en kan maximaal 32 uur per week ingezet worden. Als deze opdracht tot een einde komt ben ik er zeker van dat er, al dan niet aansluitend, weer een volgende zal komen. Daarbij vind ik het heerlijk dat ik weer een grote variatie in opdrachtgevers tegemoet kan zien. Ik ben niet aan één branche gebonden; een verrijking voor mijn kennis."

Contact met collega's
Bovendien kan Leonie eindelijk weer sparren met vakgenoten – iets dat ze tijdens het freelancen erg miste. "Met mijn vaste HR Talents-collega’s kan ik een band opbouwen. Ik bel zo nu en dan met ze om werkgerelateerde zaken te bespreken, we gaan eens in de zoveel tijd met elkaar uit eten en ook House of Talents organiseert zelf bijeenkomsten voor alle midlancers. Ik heb weer het gevoel dat ik ergens bij hoor. Erg fijn!"

Wil jij je - net als Leonie - aansluiten bij het team van HR Talents?

bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.