icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

"De midlance-constructie voedt het ondernemerschap"

#Ontwikkeling #Flexibiliteit
PlusTalent

Machiel van de Laar, een nuchtere Groninger, heeft zijn sporen in het onderwijs verdiend. Hij heeft ruim dertig jaar werkervaring en spreekt vol liefde over zijn vak: “Mijn ouders waren leraar, dus het onderwijs is er met de paplepel ingegoten.” Machiel versterkt sinds vorig jaar het team van Leadership Talents, als interim manager: “De afwisseling van projecten past bij mij. En midlancen is een ideale constructie: ik geniet van vrijheid, een goede beloning en heb een team vakgenoten om op terug te vallen.”

Machiel neemt ons mee terug in de tijd, naar de start van zijn loopbaan: “In de jaren negentig -tijdens de crisis- was ik gymleraar, waarna ik doorleerde tot orthopedagoog”. Vervolgens kwam hij ‘per toeval’ terecht in een jeugdgevangenis in Spijkenisse. “Kinderen met een gebruiksaanwijzing, de gedragskant, vind ik heel interessant”, legt Machiel uit.

Toen Machiel gevraagd werd om een directiefunctie bij de Justitieschool te bekleden, had hij daar een lange staat van dienst. “Het is een tijd waar ik nog vaak aan terugdenk, want ik heb daar zoveel geleerd en meegemaakt. Maar geloof me: het is een pittige setting, met 115 boefjes tussen de 14 en 24 jaar door elkaar.”

In de jaren die volgden rolde Machiel van het ene in het andere project, “Zo bouwde ik bijvoorbeeld een centrum voor leerwerkplaatsen in Rotterdam”, om daarna definitief de switch naar onderwijsadvies te maken. “Ik had alle facetten van het vak meegemaakt en dacht al een tijdje na over mijn volgende carrièrestap. Dat krijg je als je vijftig wordt: wat wil ik nog meer ontdekken en ontwikkelen?”

Inmiddels weet ik precies waar mijn onderwijskundige hart sneller van gaat kloppen: ik hou van afwisseling. Word gretig van nieuwe terreinen!
Machiel van de Laar / Leadership Talents

Eind 2017 kwam Leadership Talents in beeld. Het eerste contact ontstond op een MBO-conferentie in Amersfoort. Daar liep Machiel toevallig Dolf Reith en Ageeth Nijboer tegen het lijf. “Ik werd direct voorgesteld aan Lisette Bultema, de Business Manager van Leadership Talents. En dat ging weinig subtiel”, vertelt Machiel lachend: “Lisette, dit is Machiel. Hém moet je hebben!”

Door mijn ervaring en achtergrond kan ik snel mijn vinger op pijnpunten leggen en aan de slag gaan. Dat vind ik leuk aan het interim werk wat ik nu doe.
Machiel van de Laar / Leadership Talents

Er werd een kennismaking met Lisette ingepland en er was een onmiddellijke klik. “En na de tweede afspraak wist ik: nu ga ik de overstap naar Leadership Talents én midlancen maken.” Sinds 8 mei 2018 maakt Machiel deel uit van Leadership Talents.  

Een team waar hij vol lof over spreekt: “Het zijn allemaal mensen met bagage, die hun sporen verdiend hebben in het onderwijs. Ik vind het leuk dat het professionals met een ondernemende drive zijn. Je bent een team, maar iedereen heeft zijn eigen projecten en opdrachtgevers. We hebben tussentijds contact, tijdens bijeenkomsten, via de app of tijdens een kennissessie.”

Ook is hij blij met de manier van werken: “Voor mij is midlancen een ideale constructie: je kunt zelf bepalen hoe zwaar je het wilt hebben. Wil je meters maken en full time werken? Of het een paar maanden rustig aan doen? Het kan allemaal!”

Ook het contact met Business Manager Lisette ziet Machiel als groot voordeel: “Zij denkt mee over persoonlijke ontwikkeling en kent jouw profiel. Ook heeft zij een groot netwerk, wat zorgt voor mooie opdrachten. Kortom: deze manier van werken verveelt me niet snel!”

Wil je -net als Machiel- aansluiten bij het team van Leadership Talents? 

bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.