icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Beloning

"De keuzevrijheid is heel aantrekkelijk aan midlancen"

#Vrijheid #Zelfstandigheid
Midlancer

“Het midlance-model is de reden dat ik destijds voor House of Talents koos.” Aan het woord is Jaap van ’t Leven, Oracle Database Administrator bij Superconsult. “Ik wilde overstappen naar een andere werkgever en ik kreeg het advies om contact op te nemen met Jaap Krol. Ik ben diezelfde avond naar hem toe gereden en ik liep na het gesprek met mijn contract de deur uit. Zo ging dat.…”

Jaap vertelt over zijn vliegende start als midlancer. Vandaag de dag beheert hij al ruim zeven jaar de databases van Rijkswaterstaat. “Ik zorg ervoor dat de databases in de lucht blijven en dat de back-ups worden uitgevoerd. Daarnaast manage ik de nieuwe releases. We werken veel met het relationeel databasesysteem Oracle. Tegenwoordig doe ik ook het open source datasysteem PostgreSQL erbij.”

Niet de risico’s als zelfstandige, wel veel van de voordelen.
Jaap / SuperConsult

Applicaties voor de landelijke infrastructuur
Die databases vormen de basis van belangrijke Nederlandse infrastructuur. “Die applicaties werken op bruggen, sluizen, wegverkeer en wegwerkzaamheden”, legt Jaap uit. “Een wegvak moet bijvoorbeeld precies op het juiste tijdstip worden afgesloten en leveranciers mogen elkaar niet voor de voeten lopen.”

Een ander voorbeeld is de administratie in de scheepsvaart. “Applicaties registreren de bestemming, de lading aan boord en hoe groot er moet worden opgeschaald bij calamiteiten. Onder al die systemen zitten ruim 350 databases. En die beheren wij.”

Er is maar één Rijkswaterstaat
“Het finetunen van de databases is maatwerk. We onderzoeken wat het beste functioneert en wat we wel en niet monitoren. Je moet keuzes maken, je kunt niet allerlei overbodige statistische gegevens verzamelen. Dat is heel specifiek want je hebt maar één Rijkswaterstaat in Nederland.”

“We werken wel samen met andere ministeries, bijvoorbeeld de Dienst Justitiële Inrichtingen. Dan komen we bij elkaar langs en bespreken we welke ontwikkelingen wij of zij bedacht hebben. Vaak kunnen we technieken adopteren, dat werkt heel efficiënt.”

Midlancen: de zekerheid en inkomsten zijn een goede deal
Het werken als midlancer bevalt Jaap uitstekend. “Ik ging er financieel aardig op vooruit en daarnaast heb je zekerheid. Je hoeft geen BV op te richten en je ontvangt inkomsten om je vaste lasten te betalen wanneer je even geen opdracht hebt. Dat is een goede deal. Niet de risico’s, wel de voordelen.”

“Daarbovenop heb je nog allerlei extra voordelen en keuzes. Ik kan bijvoorbeeld zelf mijn pensioen regelen of dit door SuperConsult laten doen. Ik kan ervoor kiezen om een auto te kopen, te leasen, of zelfs via SuperConsult te leasen. Het is fijn dat je die keuzes hebt.”

“Ik vind het belangrijk dat een werkgever zijn afspraken nakomt en goede secundaire arbeidsvoorwaarden heeft geregeld”, sluit Jaap af. “Met het midlancen worden die keuzes niet voor mij gemaakt. Het is niet of/of. Je kunt zelf kiezen.”

Wil jij je - net als Jaap - werken bij het team van SuperConsult?

bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.