icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Vrijheid

"Betere werk/privé-balans dankzij ongedwongen midlancen"

#Beloning #Midlance
Bovenkamp

De ongedwongenheid van het midlancen, dat spreekt Jeroen van de Bovenkamp misschien nog wel het meest aan. "Niets is verplicht en ik heb zelf in de hand bij wat voor opdrachtgever ik terecht kom. Er wordt echt geluisterd naar mijn wensen."

Goed beloningssysteem
Vijf jaar lang werkte Jeroen in loondienst bij een verzekeringsbedrijf, toen hij besloot de consultancy in te gaan. Op basis van detachering ging hij aan de slag bij een aantal grote bedrijven, totdat hij op een bepaald moment de connectie met zijn opdrachtgever verloor. "Het begint vaak met allerlei leuke trainingen en nieuwe impulsen, waarin ik goed gefaciliteerd werd, maar op den duur zwakt dit toch af. De meerwaarde raakte voor mij zoek."

Luisterend oor
Het werken bij Data Talents noemt Jeroen vooral ongedwongen, zonder de vaste verplichting aanwezig te zijn bij tal van bijeenkomsten, maar wel met de vrijblijvende mogelijkheden die binnen het midlance-model passen. "Na twee jaar bij één opdrachtgever gewerkt te hebben had ik de behoefte aan een nieuwe uitdaging, maar omdat ik privé erg druk was vanwege de geboorte van onze tweede kleine wilde ik het liefst niet te ver reizen en een tijdje ook minder uren maken. Daar werd direct gehoor aan gegeven. Ik ben onlangs gestart bij een nieuwe klant op een uitdagend project. Wéér dichtbij huis én een dagje minder per week en daarmee dus meer tijd voor mijn gezin. Ik heb ook nog eens een mooie tariefverhoging gekregen, waar ik als midlancer natuurlijk één op één profijt van heb."

Eigen verantwoordelijkheid
Sinds hij is gaan midlancen, merkt Jeroen bovendien dat hij een betere balans vindt tussen zijn werk en privéleven. "Ik kan op ieder moment besluiten een wat langere vakantie op te nemen of een dag minder te gaan werken – uiteraard in goede samenspraak met mijn opdrachtgever. Ik verdien dan natuurlijk gelijk minder, maar dat is mijn eigen verantwoordelijkheid. Het geeft mij dus wel een hoge mate van vrijheid, dat is veel waard."

Een ander voordeel noemt Jeroen de de collectieve verzekeringen via Data Talents. "Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is als freelancer hartstikke duur, maar als midlancer worden je dergelijke zorgen uit handen genomen."

Bij zijn nieuwe opdrachtgever heeft Jeroen de ‘luxe’, zoals hij het zelf noemt, dat hij met twee andere collega’s van Data Talents bij dezelfde klant is ingezet. "Het is toch leuk dat je, ondanks dat je individueel wordt ingezet bij een klant, tóch af en toe met je collega’s van Data Talents kunt samenwerken."

Wil jij je - net als Jeroen - aansluiten bij het team van Data Talents? 

Bekijk de vacatures

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over een van de bedrijven van House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.