icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Midlance vacatures
Interview Samen

Anne introduceert collega: “Als iemand het verdient dan is zij het wel”

#Vrijheid #Samen #Sparren
qoppo

Anne Vos werkt sinds mei bij IT Test Talents. Ze is bij ons terecht gekomen via een vriendin. “Ik kende het bedrijf al wel”, vertelt Anne. “De testwereld in Nederland is immers niet heel groot, dus op een gegeven moment ken je alle grote namen wel. Maar via die vriendin is het balletje echt gaan rollen. Ik ben echt superblij hoe alles hier geregeld is, en hoe vriendelijk ze allemaal zijn. Ik heb nu zelf ook iemand geïntroduceerd; een oud-collega. Ik dacht: als iemand het verdient dan is zij het wel.”

Zelf was Anne ook wel toe aan een nieuwe uitdaging. “En eigenlijk nog voordat ik mijn contract bij IT Test Talents had getekend, was de opdracht al bijna rond. Het ging allemaal heel snel en makkelijk dus dat was een goede start. De opdracht blijkt ook ontzettend leuk te zijn, dus alles loopt helemaal goed.”

Anne werkt momenteel als software tester in een team bij Luchtverkeersleiding Nederland. “Ons team verzorgt alle testactiviteiten voor het project dat we aan het doen zijn. Allerlei andere teams vragen onze skills aan om stukjes producten te testen. We zijn namelijk bezig met een nieuw systeem voor de luchtverkeersleiders. Dat moet eens in de 25 jaar vervangen worden en nu is het dus weer tijd voor een nieuw systeem. Het project is echt gigantisch groot. Het loopt al enkele jaren en het gaat nog wel even duren voordat we klaar zijn voor ingebruikname, dus dat is wel heel gaaf.”

Vrijheid
Het midlancen bevalt haar ook heel goed. Het geeft me veel vrijheid en dat vind ik prettig. Stel dat ik minder zou willen werken of dat ik vrij wil nemen. Dan kan ik dat allemaal zelf bepalen, in goed overleg met de opdrachtgever. Maar er is niemand van wie ik per se 40 uur moet werken, of dat je vastzit aan een bepaald aantal vakantiedagen. Het idee alleen al dat je die vrijheid hebt, geeft me veel rust in mijn hoofd.”

Het financiële aspect van Midlancen is natuurlijk ook aantrekkelijk, knikt ze. “Ja, je krijgt meer geld; een groter deel van het uurtarief, dus dat is ook wel interessant. Je krijgt 70% van het uurtarief als jouw brutosalaris.” Freelancen was voor haar nu nog een te grote stap, dus ze is heel blij dat het Midlance model bestaat. “Ik vind de ondersteuning fijn bij de administratieve handelingen, maar het ook fijn dat je andere dingen niet alleen hoeft te doen. Je kunt bijvoorbeeld met verschillende IT Test Talents collega’s samen een cursus volgen. Je hoeft dus niet in je eentje een of ander droog boek te lezen.”

De groep mensen die bij IT Test Talents werkt vindt ze heel leuk. “Je merkt gewoon dat iedereen de vrijheid en rust ervaart, en dat iedereen de ruimte heeft om zichzelf te zijn. Soms moet je natuurlijk wel eens zakelijk en professioneel zijn, en dan doe je heel sociaal wenselijk als je met de grote baas aan tafel zit. Maar als je met Arjo aan tafel zit dan is het gewoon gezellig. We zijn in oktober met z’n allen naar Keulen geweest en dat was echt ontzettend leuk omdat niemand zich hoeft in te houden of zich hoeft te schamen voor iets. Iedereen is lekker zichzelf. Ik heb me geen moment ongemakkelijk gevoeld. Het zijn gewoon allemaal hele leuke mensen.”

Introductie oud-collega
Anne is dus heel tevreden bij IT Test Talents. “Ik weet inmiddels hoe het werkt bij andere detacheerbedrijven. Ik heb al heel wat mensen gesproken daarover. Die uurtarieven zijn absurd hoog en daar zie je in loondienst niet zo veel van terug. Daarom heb ik een oud-collega bij IT Test Talents geïntroduceerd. Ik hoopte dat ze het leuk zou vinden om een nieuwe stap te maken, want het is toch altijd spannend. Ze heeft ‘ja’ gezegd, dus ik ben wel heel blij dat ze nu kan profiteren van al die voordelen. Ze is nu een maandje aan de slag bij haar eerste opdracht. Ze is net moeder geworden van haar tweede kindje, dus ze werkt sowieso maar 32 uur en dat is vaak lastig want als je eenmaal een goede IT-er hebt gevonden, wil een bedrijf het liefst dat je 40 uur voor hen werkt. Zij is dus ook voor een stukje vrijheid gegaan. Ook wat salaris betreft; die zekerheid en stabiliteit die hier bij IT Test Talents wordt geboden zijn ook interessant voor haar.”

Vrouwen trekken vrouwen aan
Waar Anne ook enthousiast over is, is dat er zowel bij IT Test Talents als bij haar opdrachtgever Luchtverkeersleiding Nederland relatief veel vrouwen werken. “In het MT bij IT Test Talents werken nu twee vrouwen en bij mijn opdracht is mijn manager ook een vrouw. Ja, vrouwen trekken vrouwen aan. Ik heb bij de intakes voor mijn opdracht bewust voor haar gekozen. Ik vind haar echt heel tof. Bovendien is meer dan de helft van mijn team bij de luchtverkeersleiding vrouw. Dat vind ik erg leuk. De verscheidenheid aan mensen bij IT Test Talents – jong, oud, allerlei achtergronden en culturen – bevalt haar ook heel goed. “Iedereen is welkom; iedereen mag er zijn. En daar ben ik echt blij mee.”

Wil jij je - net als Anne - aansluiten bij het team van IT Test Talents?

Bekijk de vacatures
John van Lieshout

Overweeg je midlancen of wil je meer weten over House of Talents? We gaan graag met je in gesprek.