icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Klantcase

Kijk echt of je de goede match kan vinden

PlusTalent

Een jaar geleden riep Hendriekje van der Meer, directeur Studenten Services bij Friesland College, de hulp in van Leadership Talents voor vervanging tijdens haar zwangerschapsverlof. Janny Visser nam de tijdelijke rol van directeur op zich. Een aantal maanden later meldde Hendriekje zich opnieuw bij Janny; ditmaal met de vraag om haar te ondersteunen bij het fusietraject met Het ROC Friese Poort.

Janny Visser
Janny Visser /
Interim-Manager

Studenten Services bij het Friesland College verzorgt de extra begeleiding en extra uitdaging voor studenten. Denk aan loopbaanbegeleiding, zorg en hulpverlening in de school, maar ook internationalisering, ondernemerschap en passend onderwijs.

“Dat is uniek.”, zegt Hendriekje. “Vaak zijn Studenten Services bij Mbo’s gericht op extra ondersteuning. Wij gaan veel breder door voor alle studenten een bijdrage te leveren aan hun persoonlijke ontwikkeling.” 

“Het is ook heel mooi dat ze bij Studenten Services werken met resultaatverantwoordelijke teams. Op veel scholen wordt er over gesproken, maar hier is dat ook echt zo.”, vult Janny aan.

Fusie met Friese Poort

Hendriekje is kwartiermaker en werkt uit hoe Studenten Services er na de fusie uit zou moeten zien. Dit heeft geleid tot een reorganisatieplan, waarin staat wat de doelstellingen zijn en welke formatie daarbij hoort. Er wordt een expertisecentrum van Studenten Services gevormd en op de MBO-colleges LW en HV worden teams Studenten Services vormgegeven.  

“Ik neem mensen mee in die beweging. Het is heel veel communiceren, informeren en samen kijken hoe het er straks uitziet.”, vertelt Hendriekje. Janny valt bij: “Het heeft veel impact. Mensen willen weten waar ze volgend jaar zitten, bij welk team ze dan horen. We proberen de mensen zo goed mogelijk te begeleiden en mee te nemen hierin.”

PlusTalent

Ontzorging

Janny ontzorgt Hendriekje door de dagelijkse bedrijfsvoering op zich te nemen. Janny: “We doen het samen. Hendriekje doet alles rondom de fusie en de voorbereiding en ik ben vooral bezig met de dagelijkse lopende zaken.” Hendriekje vervolgt: “Doordat we met zijn tweeën zijn, kunnen we ook beide dingen aandacht geven. Ik doe vanuit de transitie dingen en Janny geeft aandacht vanuit het reguliere werk. Als je dat in één persoon stopt, komt er altijd iets in de knel.”

Fijne samenwerking

Bij de zoektocht voor vervanging tijdens haar zwangerschapsverlof had Hendriekje gesprekken met verschillende interimmers. Toch voelde ze daar geen goede match mee. Tot ze een lijntje uitzette bij Leadership Talents en Janny op haar pad kwam. “Toen dacht ik, oh gelukkig. Er bestaat wel iemand bij wie ik mijn werk met een goed gevoel kan overdragen. Janny stelt net als ik de student centraal en kijkt hoe we dat kunnen ondersteunen vanuit Studenten Services. Medewerkers daarbij in hun kracht zetten en ruimte geven om resultaatverantwoordelijk te zijn, vraagt om een bepaalde manier van leidinggeven die blijkbaar heel specifiek is.”

Alle klantverhalen
Janny Visser
Janny Visser /
Interim-Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!