icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Klantcase

“Hetty heeft snel rust gebracht in een team dat al lang niet stabiel was”

PlusTalent

Wie kan er beter vertellen wat de meerwaarde van Leadership Talents is dan onze opdrachtgevers? Vandaag spreken we Ingrid van Steenhoven, directeur (Gezondheid, Welzijn en Sport College) van Zadkine in Rotterdam. In verband met langdurige ziekte van een van de leidinggevenden schakelde zij Leadership Talents in. Business Manager Lisette stelde interim opleidingsmanager Hetty Booijink voor en dat bleek een schot in de roos.

Hetty is sinds medio september 2022 aan de slag voor Zadkine. De opdracht loopt tot aan de meivakantie. Ingrid vertelt hoe ze bij Hetty is gekomen. “Ik had al vaker met Leadership Talents samengewerkt, maar dit was natuurlijk een hopeloze timing. Meestal starten opdrachten voordat het schooljaar begint én de arbeidsmarkt is heel krap, dus ik wist dat het lastig zou worden. Ik heb Lisette een appje gestuurd en die belde gelijk terug. Ze gaf aan dat het inderdaad druk was, maar ook dat ze wel een perfecte kandidaat wist.” Er volgde een kennismaking, het klikte en drie dagen later begon Hetty.

“Ik wil het beter achterlaten dan hoe ik het aantrof”

Hetty doet al sinds 2008 interimwerk in het mbo en hbo. “Ik zit volop in de dagelijkse operatie, maar het bloed stroomt altijd waar het niet gaan kan. Je komt altijd dingen tegen waarvan je denkt dat het ook anders kan. Daarin probeer ik ook meerwaarde te bieden. Echt alleen op de winkel passen, is niet zo makkelijk en ook niet leuk. Ik wil het altijd beter achterlaten dan hoe ik het aantrof. Die ruimte krijg ik ook.” Ingrid: Hetty is een heel ervaren interimmer en we zitten snel op één lijn. Ik hoef er niet constant boven op te zitten. Ik weet dat ze aan de bel trekt als ze wil checken of ze in de goede richting zit of dat ik het oké vind dat ze iets oppakt. Dat is heel prettig schakelen.”

Ingrid: “Het team had een woelig jaar achter de rug, met veel wisselingen in leidinggevenden. Hetty is heel mensgericht en weet snel sfeer en vertrouwen te scheppen. Ze brengt rust en duidelijkheid, maar ze heeft ook een analytische blik en kijkt verder dan de dagelijkse operatie. Hetty voelt niet als een interimmer. Ze denkt op alle fronten mee en is een gewaardeerd lid van ons management team op dit moment. Ze brengt heel veel kennis in de organisatie, waardoor ook andere opleidingsmanagers haar opzoeken om haar mening te vragen. We kunnen veel van haar leren.”

PlusTalent

Stip aan de horizon

Hetty: “Het leukste is de kwaliteit van het onderwijs verbeteren, waarin mijn kennis van het onderwijsland en de structuur van het onderwijs tot zijn recht kan komen, gecombineerd met het persoonlijke. En dat alles langs de lijn van de inhoud. Ik ben niet iemand van de wollige gesprekken. Ik kijk naar de centrale lijn en bepaal dan hoe we dingen kunnen oppakken en verbeteren. Dat vergt zicht op alle onderwijsprocessen, de organisatie en de rollen. Wat wil de organisatie, wat kan er binnen het team op dit moment en hoe breng ik dat samen? Ik vind het interessant om duidelijk te maken wat de stip op de horizon is en hoe we daar naartoe moeten.”

Als de eigenlijke manager weer terug komt, is er wel wat gebeurd in haar team. Zo zijn er van twee subteams één team gemaakt. Ingrid: “De teams zijn inmiddels echt aan elkaar verbonden op de inhoud. Daar zijn grote stappen in gezet. Maar het past allemaal in de lijn die al uitgezet was.” Dat is ook belangrijk, vindt Hetty. “Als ik iets zou doen wat helemaal niet in de lijn ligt van de organisatie, dan is het fall back risico veel te groot. Daarom zoek ik ook veel afstemming met Ingrid. Het is mijn doelstelling dat de terugkomende manager straks gewoon verder kan, zonder dat het docententeam daar een knip in voelt. Die doorgaande lijn neerzetten, dat is de kunst. Daar heb je elkaar als opdrachtgever en opdrachtnemer voor nodig.”

Ingrid is tevreden met de resultaten: ‘Er ligt nu een mooie basis om dingen voort te zetten. Ik vind het heel knap van Lisette dat zij heel snel doorhad dat Hetty en wij een match zouden zijn. Dat is niet vanzelfsprekend, maar dat maakt het wel veel makkelijker.”

Alle klantverhalen

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!