icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Klantcase

“Een interimmer vult niet alleen gaten in, maar verrijkt met een ervaren en fris oog”

PlusTalent

Wie kan er beter vertellen wat de meerwaarde van Leadership Talents is dan onze opdrachtgevers? Vandaag gaan we in gesprek met Yvonne Eijkenaar, één van de drie directeuren van het Zadkine Business College in regio Rotterdam. Om tijdelijk leiding te geven aan een onderwijsteam én bij te dragen aan de ontwikkeling van het Business College en het MT, schakelde Yvonne onze collega en interim-manager Peter van Lente in.

Edwin Petersen
Edwin Petersen /
Business Manager

Zadkine Business College is, met zo’n 3700 studenten, een belangrijk onderdeel van Zadkine; aanbieder van 200 mbo opleidingen in de regio Rotterdam. Het Zadkine Business College zit midden in een groot innovatietraject. Daarbij zijn er veel wisselingen in het MT. In het MT zijn er 5 nieuwe collega’s op een totaal van 8 MT leden. Een lastige uitgangssituatie om de innovatie goed op de rit te krijgen.

Ben jij ook geïnteresseerd in een interim-manager van Leadership Talents? Bel met Business Manager Edwin Petersen 06 - 133 55 479 of mail naar office@leadershiptalents.nl

Gezamenlijk vertrekpunt creëren

Yvonne vertelt: “We hebben een groot innovatietraject lopen vanuit de visie op onderwijs. We hebben acht teams en werken samen op verschillende locaties. Daardoor gaan zaken uit elkaar lopen, maar krijg je ook dat iedere opleidingsmanager zijn eigen beeld heeft. Peter heeft mede als opdracht om samen met het team zaken weer bij elkaar te brengen. Daar zijn flinke stappen in gezet. De kracht van Peter hierbij is dat hij perspectief biedt wat vaak erg prettig is bij moeilijke trajecten. Daardoor ontstaat er rust en overzicht om met het team verder te gaan bouwen.”

PlusTalent

Autonoom team

Peter gaf dagelijkse leiding aan een onderwijsteam omdat er nog een openstaande functie was. Toen deze functie vervuld werd, stapte hij over naar een ander team dat kampt met een langdurig zieke leidinggevende. Peter: “Dit is een team dat echt wel weet wat ze doen. Ze zijn ver in professionele volwassenheid en vonden aanvankelijk dat ze geen interim-manager nodig hadden. Toch blijkt dat een paar ervaren ogen en oren die meekijken en - luisteren meerwaarde biedt zonder de autonomie aan te tasten. Een manager was voor hen misschien niet nodig, maar het innovatietraject moet doorgaan. En we willen ook dat dat uniform doorloopt.  Daarom is het noodzakelijk om iemand te hebben die vanuit ervaring en ondersteuning meekijkt en mee beweegt. Tegelijkertijd is het erg fijn dat iemand constateert dat het team professioneel en autonoom is, dat geeft vertrouwen.

Externe kennis en kunde

Het werken met interim managers is een belangrijk instrument voor Yvonne. “In de omschakeling naar gezamenlijkheid hebben we nu wat extra externe professionals die ons ondersteunen. Een vreemde, ervaren en frisse blik mee laten kijken, is heel prettig. Een interim manager heeft allerlei opdrachten gedaan bij verschillende organisaties en heeft daardoor een breder perspectief. Zo iemand kan ook advies geven over een onderwerp waarbij we niet specifiek om advies hebben gevraagd. Het extern invliegen van kennis en kunde kan je helpen in een lopende organisatie, nadrukkelijk náást de enorme ervaring die al binnen is. Het is niet alleen invullen van gaten, maar vooral aanvullen vanuit ervaring, en een frisse blik.”

Edwin Petersen
Edwin Petersen /
Business Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!