icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Klantcase

“Deze kinderen hebben ons nodig, hier kan ik heel veel betekenen”

PlusTalent

Wie kan er beter vertellen wat de meerwaarde van Leadership Talents is dan één van onze opdrachtgevers? Vandaag spreken we Madelein van der Sloot, directeur van Hofstad Mavo Havo in Den Haag. Onze Midlancer Brigitte Engering versterkt haar inmiddels al bijna een jaar als interim Directeur.

Edwin Petersen
Edwin Petersen /
Business Manager

Madelein: “Al een aantal jaar werk ik als adjunct-directeur bij Hofstad Mavo Havo in Den Haag. In februari 2022 viel de directeur uit en kreeg ik de mogelijkheid om waarnemend directeur te zijn. Met de verhuizing naar nieuwbouw en een imagoverandering voor de boeg, was een extra directeur noodzakelijk. In mijn zoektocht naar versterking kwam ik bij Leadership Talents terecht en kreeg ik Brigitte voorgesteld. We hadden een heel leuk gesprek en dachten direct: dit gaan we samen doen!” Brigitte vult aan: “Ik had nog niet eerder in het VO gewerkt, dus dat vond ik ontzettend leuk om te gaan doen. Daarbij past de opdracht imagoverandering en rust brengen in het team ook bij mij. Madelein en ik hadden in het eerste gesprek al gelijk een klik en vonden elkaar om samen mooie dingen neer te zetten. En dat is ook gebleken.”

Ben jij ook geïnteresseerd in een interim-manager van Leadership Talents? Bel met Business Manager Edwin Petersen 06 - 133 55 479 of mail naar office@leadershiptalents.nl

Nieuwe naam en identiteit

Hofstad Mavo Havo zit midden in een traject om te verhuizen naar nieuwbouw, inclusief een nieuwe naam en een nieuw imago. Madelein. “Een nieuw gebouw geeft gelijk de mogelijkheid om met een nieuwe naam, een nieuwe identiteit verder te gaan. Met YES College stralen we positieve energie uit. Met de slogan Kan niet, bestaat niet dagen we leerlingen uit om te geloven in eigen kunnen.” Brigitte: “De voorbereidingen waren al een aantal jaren aan de gang. Nu werd het tijd voor de implementatie van het marketingplan. De marketingcampagne was nog niet gestart en de nieuwe wervingsperiode stond al bijna voor de deur. Dat heb ik mede mogen vormgeven en daar kon ik mijn creativiteit in kwijt.” Gedurende het jaar werd duidelijk dat de directeur niet meer zou terugkeren en wordt een nieuwe directeur benoemd per 1 april. Brigitte blijft nog tot de zomervakantie als toegevoegd directielid. “In de meivakantie is de fysieke verhuizing. Dat kan je niet direct bij een nieuwe directeur neerleggen. Daarbij heeft in deze periode ook de formatie en het plan van inzet prioriteit, dus voor de continuïteit is het handig dat ik tot de zomer blijf.”

PlusTalent

Stevig team neerzetten

Naast het nieuwbouw en imagotraject, lag er ook een opdracht voor teamontwikkeling.  Brigitte: “Het team was elkaar in de coronaperiode een beetje kwijtgeraakt. Ik heb heel veel geïnvesteerd in de relaties. Zorgen dat mensen in hun kracht komen te staan en elkaar weer vinden, zodat het weer echt een team is. Dat is zeker gelukt. Het team was eerst met elkaar een beetje aan het watertrappelen en staat nu stevig. Natuurlijk zijn we er nog niet, dat kan niet in een paar maanden, maar het fundament is er. We maken samen met elkaar het beleid voor de komende tijd, dat is echt anders dan voorheen.”

Mixed feelings om weg te gaan

Brigitte heeft nog niet eerder zo lang op een opdracht gezeten. “Ik heb echt mixed feelings om weg te gaan. Hofstad Mavo Havo is een geweldige school met leuke leerlingen en collega’s.” Het team vindt het jammer dat Brigitte straks weer weg is. “We hebben heel veel aan Brigitte gehad. We zijn dichter naar elkaar toegegroeid en hebben met elkaar zaken weer opgepakt en ontwikkeld. Daar heeft Brigitte een grote rol in gespeeld. Ik merk echt dat collega’s én ouders heel tevreden zijn. Daarnaast heb ikzelf ook veel van Brigitte geleerd. Haar open en eerlijke manier van communiceren heeft mij in de coachende zin erg geholpen.”

Hart verloren aan VO

Tijdens deze opdracht heeft Brigitte haar hart verloren aan het voortgezet onderwijs. “Hier heb je leerlingen waarvoor je zorg moet hebben, die minderjarig zijn. De verantwoordelijkheden liggen anders dan in het mbo en zeker het hbo. Tot nu toe zag ik alleen maar de ‘afgeleverde’ leerlingen, nu zie ik ook de voorkant. De leerlingen zijn nog echt klein als ze binnenkomen. Je ervaart hun volledige zoektocht naar hun identiteit. Ze beginnen hier te puberen, dat heb je op het mbo vele malen minder. Je hebt ook ander contact met kinderen. Ze komen regelmatig heel enthousiast mijn kamer binnenrennen om te vertellen dat ze een acht hebben gehaald. Deze kinderen hebben ons nodig, hier kun je veel betekenen.”

Ben jij ook geïnteresseerd in een interim-manager van Leadership Talents? Bel met Business Manager Edwin Petersen 06 - 133 55 479 of mail naar office@leadershiptalents.nl

Edwin Petersen
Edwin Petersen /
Business Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!