icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Klantcase

“Coen wist snel het vertrouwen van het team te winnen”

Leadership Talents

Amanda van Woerden, directeur van het cluster Lifestyle, Sport & Entertainment bij Albeda in Rotterdam, was op zoek naar een tijdelijke onderwijsleider om een vacature in haar cluster op te vullen. Ze schakelde Leadership Talents in, die Coen van der Linden als de geschikte kandidaat naar voren schoven. Dat bleek een geslaagde keuze. “Coen wist snel het vertrouwen van het team te winnen.”

PlusTalent
Coen van der Linden /
Interim-Manager

Coen is sinds februari actief als interim-onderwijsleider bij het Beauty &  Fashion college. Amanda legt uit: “Het team Schoonheidsverzorging had al enige tijd geen leidinggevende. Hoewel we bezig waren met een sollicitatieprocedure, verliep dat langzamer dan verwacht. Het team had behoefte aan iemand om mee te sparren en die beslissingen kon nemen. Daarom heb ik contact opgenomen met Leadership Talents, die Coen als kandidaat naar voren brachten. Ik voelde meteen een goede klik met hem en hij gaf me het vertrouwen dat dit een succesvolle samenwerking kon worden.” Coen vult aan: “In eerste instantie was mijn rol voornamelijk gericht op HR-zaken, maar al snel kwamen hier meer beleidsmatige zaken en professionalisering van het team bij kijken.”

Leadership Talents

Amanda vervolgt: “Coen wist namelijk snel het vertrouwen van het team te winnen, waardoor ze zich gesteund en gezien voelden. Daardoor kon hij al direct een  analyse van de aandachtspunten maken, zorgde voor een doorkijk naar de toekomst en beschreef hoe het team daar kon komen. Het was prettig dat Coen daarin de afstemming met ons zocht. Dat bracht ook rust bij ons als directie.”

Professionalisering van het team

Eén van die aandachtspunten is de uitval van studenten bij het Beauty &  Fashion College. Coen legt uit: “Het uitvalpercentage is best hoog. Wij willen dat verlagen door een visie te ontwikkelen over hoe we studenten beter kunnen begeleiden bij het behalen van hun diploma. We willen hen bijvoorbeeld meer betrekken bij de vormgeving van de opleiding. Maar dit betekent ook  een professionaliseringstraject voor de docenten en het ondersteunende team. Met elkaar en met het MT bepalen we nu wat het team hiervoor nodig heeft.” Amanda voegt toe: “Dit is wat Coen zo waardevol maakt. Hij stimuleert en faciliteert gesprekken over onderwijs. Wat is effectief, wat kunnen we verbeteren?”

Leadership Talents

Uitgebreide ervaring

Amanda beschouwt de uitgebreide ervaring van Coen als een grote meerwaarde voor  Albeda. “Dit stelt hem in staat om nieuwe collega’s te begeleiden.” Dat gaat van het begrijpen van het vakjargon tot aan tactische  overwegingen. Bovendien heeft hij rust gebracht in het team.” Coen valt bij: “Na een periode zonder leidinggevende te hebben gewerkt, kon ik gelukkig snel stabiliteit terugbrengen. Nu die er is, raken mensen enthousiast over nieuwe dingen, zoals het herzien van het curriculum en het kritisch nadenken over onze werkwijze.”

Ook de samenwerking met Leadership Talents verloopt prettig, vindt Amanda. “Ze verdiepen zich echt in onze organisatie en zoeken daarbij een geschikte match vanuit Leadership Talents. Lisette, mijn contactpersoon, is altijd bereikbaar en schakelt snel. Zelfs als ik lange dagen maak en pas heel laat aan het eind van de dag kan bellen.”

Op 1 november is de nieuwe onderwijsleider begonnen. “Mijn opdracht eindigt daarom op 1 januari”, zegt Coen. “Ik blijf nog twee maanden om haar en een collega-onderwijsleider te ondersteunen. Daarnaast blijf ik met het team werken aan de verbetertrajecten.” Amanda is tevreden met de behaalde resultaten. “We mogen trots zijn op wat er is bereikt. Coen heeft het team verder gebracht op het gebied van curriculumontwikkeling, studiesucces en de manier waarop wordt samengewerkt.” 

Alle klantverhalen
PlusTalent
Coen van der Linden /
Interim-Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!