icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents

Nienke Sikkema

Interim-Manager

Ik ben een verbindende manager/directeur die richting, ruimte en rugdekking biedt, zodat teams, juist in deze tijd, kunnen schitteren en met een frisse blik op de toekomst verder kunnen. In het onderwijs geven we betekenis aan duurzame ontwikkeling van studenten als wereldburger. Als we studenten kunnen laten leren met een glimlach en hen de nieuwsgierigheid meegeven om nieuwe dingen te proberen, dan gaat het om veel meer dan kennisoverdracht alleen. Dat vraagt veel van iedereen die in het onderwijs werkt, zeker in deze complexe, snel veranderende wereld. Dan komt het voor dat er verlies van verbinding is en de ‘helicopterview’ niet zo scherp meer voor ogen staat. Ik help teams, vanuit mijn integrale visie en helicopterview, problemen op te lossen, richting te geven en verbinding te maken waarbij de teamleden in hun kracht komen te staan.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op!

Werkervaring

Feb 2021-Heden Interim Manager team Verloskunde, Instituut voor gezondheid, Hogeschool Rotterdam

Meest trots op: Het team Verloskunde (35 medewerkers) dat vanuit een branche-opleiding was ondergebracht bij de Hogeschool Rotterdam, heb ik écht laten integreren in de Hogeschool. Het team dat elkaar en het overzicht was kwijt geraakt, is weer in hun kracht gekomen. De verbinding onderling en met student en werkveld is uitgebouwd en het team is in control op bedrijfsvoering. De ingezette veranderingen zijn bestendigd en ik zorg voor een vloeiende overdracht voor mijn nieuw geworven opvolger.

2020 - 2021 Directeur a.i. Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie (AOMI)

Eindverantwoordelijk voor academie: 100 docenten en ondersteunende medewerkers, 1950 studenten, € 7,5 mln. Avans-brede verantwoordelijkheden: stuurgroep ICT en facilitair, Programmamanager digitale transformatie, lid van landelijke sectorraad Hoger Economisch Onderwijs.

2017-2020 Adjunct-Directeur bij de Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie (Avans Hogeschool)

Verantwoordelijk voor bedrijfsvoering, internationalisering, kwaliteit en financiën van de Academie en verantwoordelijk voor de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement (ORM): voltijd, duaal, AD, Bachelor

Opleidingen

Professional Governance Wagner Groep

Master of Business-Marketing (MBM) TU Eindhoven -Post Graduate

Hoogspanningstechniek TU Delft

Technische Bedrijfskunde/ Procestechnologie (ir.) TU Twente

Specialisaties

  • Bedrijfsvoering
  • Financiën en control
  • Integrale benadering

Eigenschappen

  • Transparant en betrouwbaar
  • Intelligent, analytisch en strategisch
  • Persoonlijk, energiek en inspirerend
  • Adaptief en verbindend

Talen

  • Nederlands
  • Engels