icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 23/03/2020

Werken op afstand: Lisette op haar thuiswerkplek

Corona

De thuiswerkplek van Business Manager Lisette van Leadership Talents is haar keukentafel in Muiden. Tijdens ons gesprek maken haar dochters huiswerk, boven op hun kamer. “Deze nieuwe situatie is wel even wennen, maar we proberen allemaal een ritme aan te houden. Op gezette tijden opstaan, eten en bewegen. Zo wandel ik een paar keer per dag, ’s middags en ’s avonds na het eten.” Grinnikend: “En ik doe ’s ochtends mee met Nederland in Beweging, met Olga Commandeur.”

Lisette heeft veel contact met collega Business Manager Jorrit Rehorst. “We spreken elkaar dagelijks: we bellen, mailen en hebben beeldcontact. Normaal doe ik dat nooit, maar je hebt toch behoefte om elkaar te zien.” Dat geldt ook voor hun team interim-managers. “We hebben hen allemaal persoonlijk gesproken en er is veel meer online contact dan normaal. Je merkt bijvoorbeeld dat onze groepsapp een stuk actiever is. Er worden leuke filmpjes gestuurd, men steekt elkaar een hart onder de riem en er worden ook inhoudelijke vragen gesteld en ervaringen gedeeld.”

“Onze interim-managers zijn erg druk, omdat zij vaak manager zijn van een groep docenten die bezig zijn om afstandsonderwijs in te richten. Dit heeft wel wat voeten in de aarde: want de ene persoon is hier handiger in dan de ander. Met het oog op de landelijke examens die in het verschiet liggen, staan zij voor grote uitdagingen.” Lisette vervolgt: “Je merkt in ons vakgebied dat iedereen bereidwillig is en de wens heeft om goed onderwijs te verzorgen. Dat vind ik mooi aan beroepen waar mensen heel bewust voor gekozen hebben: dat gevoel zit heel diepgeworteld.”

“Je ziet het onderwijs wezenlijk veranderen door deze crisis, wat ook weer kansen biedt voor de toekomst. Zo’n bizarre periode heeft ook mooie kanten. De enorme digitalisering van het onderwijs, het afstandsleren dat nu rap verder wordt ontwikkeld, het zijn innovaties die de aansluiting van het onderwijs op elke student flink kunnen stimuleren.”  

Overzicht nieuws
Lisette Bultema
Lisette Bultema /
Business Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!