icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Interview

Midlancen in het onderwijs: zelfstandigheid met een professionele back-up

#Midlancen
PlusTalent

Interim-professionals vind je niet alleen in de IT-sector. Ook in onderwijsland werkt de constructie uitstekend. Vraag het Dolf Reith, Interim manager beroepsonderwijs bij Leadership Talents, één van de bedrijven die is aangesloten bij House of Talents. "In het midlance-concept geniet ik naast mijn zelfstandigheid van de luxe van een professionele back up."

PlusTalent
Dolf Reith /
Interim-manager

De uitwisseling van kennis en ervaring met collega’s: onderwijsexpert Dolf Reith loopt er warm voor. Hij werkt als midlancer bij Leadership Talents, een organisatie die interim managers detacheert binnen het onderwijs. Dolf, één van die interim managers, kwam via-via in aanraking met het midlance-construct. "Ik werkte als zelfstandig interim-manager binnen het onderwijs en kwam in contact met iemand die goede ervaringen had met midlancen. Na een uitvoerig gesprek wist ik dat dit precies was wat ik zocht. Ik kon me als zelfstandige weliswaar prima handhaven in onderwijsland maar wat ik miste, was de uitwisseling van ervaring, het houden van ruggenspraak en een gevoel van professionele verbondenheid. Dat alles vond ik bij Leadership Talents."

Vertrouwen

Volgens Dolf is de hang naar professionele back up binnen zijn werkveld niet verwonderlijk. "Kijk, als interim-manager in het onderwijs kom je vrijwel per definitie in een crisissituatie terecht. Er valt immers een ingewerkte manager weg die jij per direct moet vervangen. Je opdrachtgever heeft een acuut probleem en kan het zich niet permitteren om jou rustig in te werken of uitgebreid kennis te laten maken met de organisatie. De aanwezigheid van professionele back up zorgt dan voor vertrouwen. Daarom gaat er altijd een business-manager van Leadership Talents mee naar de intake. Hij of zij weet zo direct wat de aard van mijn opdracht is en hoe ik die denk uit te voeren. Dat geeft niet alleen vertrouwen bij de opdrachtgever, maar ook bij mijzelf."

Meebewegen

Dolf ervaart die waardering voor professionele back-up ook bij zijn collega’s. "Al mijn collega’s binnen Leadership Talents vinden de midlance-constructie zo waardevol omdat we samen snappen dat we echt niet alle wijsheid in pacht hebben. Door regelmatig samen te komen, moeilijkheden te bespreken en kennis te delen, zorg je voor extra toegevoegde waarde voor je opdrachtgever. De organisatie waar je voor werkt, is nu eenmaal continu in beweging. Daarom kijk ik altijd uit naar de regelmatige ontmoetingen met mijn collega-midlancers, Na die ontmoetingen kom ik echt verrijkt thuis."

Is midlancen ook iets voor jou?

Bekijk de vacatures van Leadership Talents
PlusTalent
Dolf Reith /
Interim-manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!