icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 26/08/2020

Maak kennis met onze interim-manager Robbert Land

Robbert

Maak kennis met Robbert Land: hij maakt vanaf 1 september als interim-manager onderdeel uit van ons team.

Kun je jezelf kort voorstellen?

Mijn naam is Robbert Land en ik ben woonachtig in Hoofddorp. Ik ben van oorsprong jurist, maar heb sinds 2005 mijn passie gevonden in een omgeving waarbinnen de ontwikkeling van studenten en experts centraal staat. In 2005 begon ik als docent bij de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2009 ben ik als teamleider gaan werken bij de opleiding HBO-Rechten. Vanaf dat moment is mijn interesse in de bedrijfskundige aspecten van het onderwijs gegroeid. Ik volgde een MBA en ben de laatste jaren als opleidingsmanager van de master Legal Management en HBO-Rechten (ad interim) werkzaam geweest. Daarnaast heb ik contractonderwijs opgezet voor het juridische domein. In die gehele periode heb ik ook trainingen gegeven.

Waarom heb je passie voor jouw vakgebied?

Ik vind het gaaf een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van professionals, zowel op individueel als op organisatieniveau. Als ik een team, een docent of een student een stap verder kan helpen, dan geeft me dat veel voldoening. Daarbij spreekt de dynamiek van het onderwijs me aan.

Waarom heb je gekozen voor Leadership Talents?

Na 14 mooie en leerzame jaren als manager in het HBO was ik toe aan iets nieuws. Ik heb sterk de behoefte aan meer afwisseling. Én de behoefte om impact te creëren in verschillende organisaties. Dat dit laatste goed in de rol van interim-manager kan, heb ik ervaren bij een interne interim-opdracht bij de HvA. Dit smaakte naar meer, vandaar de keuze voor het interimvak. En aangezien ik sterk geloof in de kracht van netwerken, kwam ik in contact met Leadership Talents Onderwijsmanagement. Dit voelde gelijk goed. Ik werk namelijk graag samen met mensen in een omgeving waarin sfeer, persoonlijke aandacht, ambitie en humor de input vormen voor het behalen van mooie resultaten. Leadership Talents straalt dit in alles uit.

Wat is jouw motto?

Als het gaat om ontwikkeling, dan begint dat altijd met een eerste stap. Die eerste stap wordt door mensen vaak te groot gemaakt, waardoor het steeds moeilijker wordt een start te maken. Dan komen in je hoofd 100 redenen voorbij die je belemmeren die eerste stap te zetten. Zeker bij veranderingen zijn kleine stappen vaak beter te behappen voor mensen. Blijft staan dat ‘A journey of a thousand miles begins with a single step’. Een andere quote waar ik aan moet denken: ´If somebody offers you an amazing opportunity, but you are not sure you can do it, say yes – then learn how to do it later´.

Waar kijk je het meeste naar uit?

Ik heb veel zin om in verschillende omgevingen aan de slag te gaan en nieuwe mensen te ontmoeten. Ik kijk uit naar mooie opdrachten en de samenwerking met experts in het (beroeps)onderwijs. Daarnaast kijk ik uit naar de samenwerking met de zeer ervaren en gedreven experts van Leadership Talents.

overzicht nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!