icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 28/06/2022

“Ik hou ervan als ik wat kan betekenen voor student, collega en organisatie”

PlusTalent

Raymon van den Berg is pas 39, maar heeft al 19 jaar ervaring in het onderwijs. In mei van dit jaar begon hij als interim professioneel bij Leadership Talents. Met veel enthousiasme is hij inmiddels gestart met zijn eerste opdracht. Raymon houdt van uitdagende opdrachten met verandertrajecten. Want de boel opschudden, daar is hij goed in.

Wat is jouw achtergrond?

“Ik heb eerst als gymleraar gewerkt in het praktijkonderwijs. Daarna ben ik bij het koning Willem I college in Den Bosch gaan werken als opleidingsdocent voor de sportacademie. Na een paar weken werd ik gevraagd om de rol van Opleidingscoördinator op me te nemen. Vanuit daar ontwikkelde ik me verder. Ik kreeg heel veel kansen van de directeur en kon zo steeds verder doorgroeien. In 2014 werd ik directeur van de International Business studies, later kreeg ik er interne interim-opdrachten bij. Weer later werd ik interim-regiodirecteur van de Leijgraaf, een school die samen met het Koning Willem I college in een fusietraject zat. Ik zat dus bij beide fusiepartners op een directeurspositie.”

Vanwaar de overstap naar Leadership Talents?

“Na de fusie begon ik de uitdaging te missen. Ik ben mezelf gaan afvragen waar ik nou eigenlijk energie van kreeg en dat waren toch die interim-opdrachten. Dat bleek ook al uit assessments en een coachingstraject dat ik de afgelopen jaren had gedaan. Ik ben me gaan oriënteren en zo kwam ik bij Leadership Talents terecht. Ik ben op gesprek gekomen en toen was de keuze snel gemaakt. Ik kon ook bij een ander bedrijf starten, maar Leadership Talents had mijn absolute voorkeur. Vanwege de positieve sfeer, de uitstraling, de mensen die er werken, de standaard die hoog ligt en de kwaliteit die ze uitstralen. Dat in combinatie met de persoonlijkheid en de prettige omgangsvormen, gaf de doorslag.”

Op wat voor soort opdracht hoop je terecht te komen?

“Ik ben er goed in als er ergens hommeles is. Als er in korte tijd overzicht moet komen of lijn in moet komen. Dus veranderopdrachten, onderwijsontwikkelingsopdrachten, onderwijsconcepten, dat zijn dingen die ik allemaal leuk vind. Als ik in een korte tijd echt wat kan betekenen voor de student, de collega’s en de organisatie. Wanneer ik alleen ‘op de tent moet passen’ kan dat natuurlijk ook, maar dan zit ik toch iets onrustiger in mijn eigen vel.”

Waar kijk je het meest naar uit?

“Naar het bij verschillende organisaties binnenkomen, nieuwe mensen leren kennen, andere processen ervaren, organisaties en mensen binnen die organisaties helpen. Daarbij ontwikkel ik mezelf ook en leer ik ontzettend veel. Ik vind het heel belangrijk om mezelf altijd te blijven ontwikkelen.”

Wat kan jij de klanten van Leadership Talents brengen?

“Ik ben een allemansvriend en kan met iedereen opschieten, op alle niveaus en uit alle lagen van de bevolking. Daarnaast ben ik analytisch en strategisch sterk. Ik wil samen met de mensen komen tot een goede oplossing of invulling van de opdracht.”

En oh ja, Raymon doet er nog iets bij…

Raymon is een bezig baasje. Hij heeft altijd veel vrijwilligerswerk gedaan en heeft naast zijn baan een eigen sportschool. “Dat ontstond heel spontaan. De sportschool waar ik trainde stopte ermee en de sport (Brazilian Jiu Jitsu) dreigde te verdwijnen. Toen ben ik een stichting begonnen om ons team te kunnen laten trainen. Daarbij sloten steeds meer mensen aan en nu heb ik een sportschool met meer dan 100 leden en lessen in allerhande vechtsporten zoals Bjj, mma, boksen en kickboksen.”

overzicht nieuws

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!