icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Nieuws 14/03/2022

“Ik gedij goed in chaos”

PlusTalent

Sylvia Schuurmans is sinds 14 maart in dienst bij Leadership Talents. Ze begint dan ook gelijk met haar eerste opdracht als interimmanager binnen een mbo-college. En daar heeft ze veel zin in! “Ik heb de afgelopen jaren ook al als opleidingsmanager gewerkt, dus ik ken het werk en het werkveld al goed. Maar nu ga ik vanuit een andere positie aan de slag, dat is toch anders.”

Wat deed je hiervoor?

“Hiervoor heb ik gewerkt als opleidingsmanager binnen het domein verpleegkunde op een mbo college. Daarvoor werkte ik bij Fontys Hogeschool. Ik ben  daar als inhoudsdeskundige begonnen en ben uiteindelijk in een managementpositie gerold. Ik heb veel ervaring in het domein zorg en welzijn. Ik ben ooit als verpleegkundige begonnen en heb mijn hart verloren aan de ouderenzorg. Dat is echt de minst hippe sector in het hele domein, maar daar lag en ligt mijn hart. Op latere leeftijd ben ik ethiek gaan studeren, waardoor ik beter de verschillende perspectieven kan duiden om tot wel overwogen keuzes te komen en zodoende de goede dingen te doen.

Met deze achtergrond ben ik als inhoudsdeskundige in het onderwijs aan de slag ben gegaan om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren, waardoor we met elkaar ons maatschappelijk welzijn bevorderen.”

Maakt het jou uit of je in het mbo of het hbo werkt?

Ik geloof echt dat het beroepsonderwijs een bijdrage kan leveren aan ons maatschappelijk welzijn. Of dat het mbo of hbo beroepsonderwijs is, maakt niet uit. Er zijn grote verschillen tussen het mbo en het hbo, maar vooral ook veel overeenkomsten. Ik ga meer voor de verbinding dan voor het accentueren van de verschillen."

Hoe ben je bij Leadership Talents terechtgekomen?

“Ik heb het afgelopen jaar veel nagedacht over wat ik nog wil. Ik zat in een baan met veel reistijd, dat speelde een grote rol in denken over hoe verder. Maar ook vroeg ik me af : wil ik me nog verbinden aan weer een nieuwe organisatie? Wil ik inhoudsdeskundig aan de slag of toch meer in het management? Ik ben op zoek gegaan naar een organisatie die bij mij past en bij Leadership Talents had ik direct het gevoel: dit kan wel eens een organisatie zijn waar ik een nuttige bijdrage kan leveren, zonder me nog echt voor langere tijd te verbinden aan allerlei organisaties.”

Wat kan jij een organisatie bieden?

“Ik hoor vaak terug dat ik goed naar mensen luister, betrokken en aandachtig ben.  Dat vind ik belangrijk. Werkgevers zeggen dat ik energiek ben, goed kan luisteren, daadkracht toon. Om dat te horen, daar word ik wel warm van. Hiermee kan ik het verschil maken, laten zien dat het anders kan en dat ook kleine veranderingen al veel in gang kunnen zetten.”

Wat lijkt je het leuks aan interimmen?

“Ik doe graag goede dingen in een turbulente omgeving. Ik kan snel analyseren, snel prioriteren en daardoor samen met een team dingen oppakken. Ik gedij goed in chaos, in veranderingen. Ik kan daarin de focus aanbrengen, bewaren en bewaken en daar ga ik dan ook voor. Zodra het standaard wordt, is het voor mij vrij snel saai.”

Waar kijk je het meest naar uit?

“Toch wel naar de ontmoetingen met nieuwe mensen. Het samenwerken met mensen blijft voor mij prioriteit nummer één. Als je mensen aandacht geeft en een luisterend oor hebt, kun je samen heel veel goede dingen doen voor het onderwijs. Het ontdekken van nieuwe mensen, nieuwe organisaties en daar goede dingen voor doen, daar heb ik heel veel zin in.”

overzicht nieuws
Sylvia Schuurmans
Sylvia Schuurmans /
Interim-Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!