icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Blog 27/03/2020

"Ik ben trots op de snelheid en inspanning waarmee online onderwijs is opgestart"

PlusTalent

Mijn naam is Gerard Meyer en ik werk op dit moment met veel plezier als interim-manager bij Summa Engineering in Eindhoven. Onze school is sinds 16 maart gesloten en een vooruitzicht dat de deuren weer opengaan is vooralsnog niet in beeld. Als je het mij vraagt is de datum van 6 april niet haalbaar en zullen de Corona-maatregelen nog langer aanhouden. Positief aan deze periode is dat we met een ongelofelijke snelheid -en daarbij de inspanning van alle collega’s- online onderwijs hebben gelanceerd. Dat is iets om trots op te zijn!

Het is niet alleen omschakelen, maar er komt ook veel op ons af. Naast het feit dat we dit schooljaar zijn gestart met de ontwikkeling van een basisleerlijn voor de eerstejaarsstudenten is contact mét en ondersteuning van de docenten van groot belang. Er zijn veel vragen als het gaat om examinering waarvoor verschillende scenario’s worden bedacht. Met name de afname van proeve van bekwaamheden voor de vierdejaarsstudenten heeft onze volle aandacht. Overigens is het wonderlijk hoe snel de collega’s het online lesgeven hebben eigengemaakt met behulp van MSTeams. Dat is een compliment waard.

Ondanks dat we nu allemaal vanuit huis werken merk ik niet veel verschil. Iedereen is prima bereikbaar en staat open voor overleg en samenwerking in de projecten met betrekking tot de ontwikkeling van het basisjaar. Wat ik wel zelf merk is dat het werk intensiever is, hetgeen ik ook hoor van de collega’s. De hele dag achter de pc, want er kan wel ineens iemand contact willen hebben dus sta ik daarvoor stand-by. De show must go-on zullen we maar zeggen. Belangrijk is dat we iedereen erbij houden en daarmee ook de studenten. Dus regelmatig teamoverleg of een koffie-uurtje kan belangrijk zijn om contact te houden en iedereen even zijn zegje kan doen.

Overzicht blogs

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!