icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij Leadership Talents
Blog 28/09/2021

Als je van verrassingen houdt

Luc Quinten wandelen op een verrassend pad

Luc Quinten neemt ons mee in hoe het is om te beginnen als midlancer bij Leadership Talents.

Luc Quinten
Luc Quinten /
Interim-Manager

In het voorjaar van 2021 heb ik de stap gewaagd om te solliciteren bij Leadership Talents. Na jaren met veel plezier gewerkt te hebben bij een ROC in vaste dienst, was ik op zoek naar meer vrijheid. ZZP’en lijkt dan de meest logische stap, echter zocht ik naar de juiste balans tussen vrijheid en ergens bij horen. Dat heb ik hier gevonden.

Nu, in de derde week van mijn 1e opdracht voor Leadership Talents, kijk ik terug op een bijzondere, mooie en verrassende tijd. Met name het verrassende element speelt de hoofdrol in dit verhaal. Dat begon al bij mijn sollicitatie. Deze procedure was een ervaring die ik niet snel zal vergeten. De details laat ik achterwege, want ik gun toekomstige collega's een soortgelijke beleving. Wat ik vooral mee heb genomen hieruit is het eerlijke plaatje dat door, en ik mag dat nu met trots zeggen, mijn collega's werd geschetst.

De tweede verrassing was de kennismaking met het team. Dit voelde als thuiskomen. Leadership Talents is een hechte groep mensen die in mijn optiek de juiste balans hebben weten te vinden tussen zakelijk en persoonlijk. Op voorhand had ik een meer zakelijke/afstandelijke sfeer verwacht. In plaats van concurrentie heerst er een teamgevoel en is de betrokkenheid van de midlancers bij elkaar en de strategie hoog.

Na de toetreding bij Leadership Talents begint het proces van het vinden van de juiste opdracht. Hierin werk je nauw samen met de Business Managers, Lisette Bultema en Jorrit Rehorst, en de andere midlancers. Opdracht bespreken, advies en tips van de collega’s ophalen, strategie bepalen, inlezen en voorbereiden op het gesprek met de opdrachtgever. Een gesprek dat toch wezenlijk anders is dan een sollicitatiegesprek. Voor de zomervakantie hoorde ik dat ik een prachtige opdracht te pakken had in het MBO. Ongeveer in diezelfde tijd kregen we het vooruitzicht dat we weer fysiek naar school konden. Geen overbodige luxe voor een midlancer, want starten online is al lastig genoeg. Zeker als ‘de meter loopt’.

Met een voldaan gevoel de vakantie ingegaan met in het vooruitzicht een zo op het oog overzichtelijke klus. Maar ook hier bleef de verrassing niet uit. Het weekend voor de start werd duidelijk dat het gehele instituut digitaal plat lag, we waren gehackt!

Nu drie weken later, nog steeds zonder mail, teams, SharePoint, pasje en documenten besef ik dat het leven van een midlancer nooit saai is en dat ik hier wel aan kan wennen. Wellicht voel jij dat ook wel zo. Dan is mijn tip: neem eens contact op met één van ons, Lisette of Jorrit. Je weet maar nooit welk verrassend pad jij kunt gaan bewandelen!

Neem contact op
Luc Quinten
Luc Quinten /
Interim-Manager

Op zoek naar interim-managers voor het vo, mbo en hbo? Neem contact op met Leadership Talents!