icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij L&D Talents

Mariëlle ontwikkelde e-learning modules voor het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis

TriamFloat

Als L&D Talents expert neem je een kijkje in de keuken van diverse bedrijven. L&D-expert Mariëlle Troudes werkte een klein jaar bij het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) Ziekenhuis. Mariëlle: “Zo’n gespecialiseerd ziekenhuis is een bijzondere werkomgeving. Ik vind het een mooie gedachte dat ik de doelgroep -in dit geval o.a. artsen, verpleegkundigen en oncologen- kon helpen met de ontwikkeling van vakinhoudelijke e-learning modules.”

Expertise

Ontwerpen en ontwikkelen van opleidings- en ontwikkeltrajecten

Onze experts maken het verschil!

Over deze expertise
triamfloat
Mariëlle Troudes /
L&D expert

Hoe kwam je bij het AVL terecht?
“Het AVL is al lange tijd opdrachtgever van L&D Talents. We hebben hen ondersteund in de selectie van een leerportaal. Na deze stap lag er een ambitieuze doelstelling om al het lesmateriaal en materiaal voor performance support te digitaliseren. Dit deden ze met een digital learning adviseur, maar de wens lag er om sneller en meer modules op te leveren. Zodoende werd ik gevraagd om hen hiermee te helpen.”

Waar ben je precies mee bezig geweest?
“Ik had twee interim opdrachten. De eerste opdracht was het ontwikkelen van een e-learning over straling, een onderwerp waarover mijn kennis minimaal was. Toen ik me - met hulp van een stralingsdeskundige - ging verdiepen in de stof, merkte ik dat straling een heel breed en natuurkundig onderwerp is. Het voelde alsof ik weer even terug in de schoolbanken was beland. Straling is een interessant onderwerp, ook omdat het voor iedereen relevant is.”

Door al mijn sessies met mijn inhoudsexpert kan ik mijzelf ook stralingsdeskundige noemen
Mariëlle / L&D Talents

In de oriënterende fase kwam Mariëlle tot de conclusie dat het verstandiger was om de e-learning op te splitsen naar twee niveaus. “Een verpleegkundige en een arts hebben behoefte aan andere informatie vanwege het verschil in werkzaamheden. Daarom is gekozen voor twee varianten van de e-learning te ontwikkelen. Ik schakelde in mijn hoofd constant tussen twee doelgroepen, wat best een uitdaging was!” 
 
Enthousiast: “Wat leuk is om te vertellen, is dat ik de proefexamens van de opleiding van mijn vriend - hij is tandarts - kon gebruiken als inspiratie. Dit bevestigde weer: straling is overal en kennis ook.” 

En wat hield jouw tweede opdracht in?
“Dat was wederom een e-learning, maar nu ondersteunend aan een game voor intern gebruik. De AVL Academie heeft deze interactieve game ontwikkeld, om de werking van het zorgstelsel op een verhelderende manier uit te leggen. Het is heel knap gemaakt: het is een weergave van hoe marktwerking in de zorg werkt. Het totale speelveld is in kaart gebracht en alle partijen komen aan bod: van zorgverzekeraar, tot farmaceut en natuurlijk het ziekenhuis zelf. 

“Ik heb het spel zelf gedaan, om het beter te begrijpen en vast te stellen wat er in de e-learning nog extra aan bod moest komen. Ook hiervoor geldt dat de stof die overgebracht moet worden, complex kan zijn. Ik had de taak om de lesstof op een behapbare en begrijpelijke manier te presenteren. Zodat de mensen de stof snel toch zich kunnen nemen en zich kunnen focussen op het belangrijke werk wat zij doen.” 

Meer weten over werken bij L&D Talents
Expertise

Ontwerpen en ontwikkelen van opleidings- en ontwikkeltrajecten

Onze experts maken het verschil!

Over deze expertise
triamfloat
Mariëlle Troudes /
L&D expert

De experts van L&D Talents hebben een passie voor leren. Neem contact met ons op!