icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Klantcase

Jan over IT Test Talents: “De experts van IT Test Talents zijn zelfsturend”

klantcase

Jan Paulusse heeft zijn beginjaren bij Delta N.V. besteed als professional in zowel energie en telecom, maar toen hij na de overname door een Zweedse investeerder EQT mocht kiezen, was zijn keuze voor de telecomsector snel gemaakt. In zijn rol als Manager Systeem Team/ Solution Train is hij verantwoordelijk voor de volledige software delivery keten (minus het development gedeelte) van Delta Fiber Nederland (DFN). “Ik heb een team van 30 experts, waarbij IT Test Talents één van mijn preferred suppliers is.”

Hij werkt namens DFN met diverse partijen samen, maar de experts hebben een speciaal plekje bij hem op de werkvloer. De samenwerking is nu zo’n 3,5 jaar gaande en die samenwerking is tot stand gekomen, doordat hij Arjo Miedema (IT-Directeur House of Talents) uit zijn oude netwerk kent. “Dat was echt Ouwe Jongens Krentebrood. Hij had vernomen dat wij verlegen zaten om specialistische testkennis en hij had wel een kandidaat. Die levert nog steeds ontzettend goed werk, dus we hebben die samenwerking in stand gehouden.

Want door de enorme ‘verglazing’ en digitalisering in de Telecom sector zorgt deze booming business ook voor veel cowboys op de markt. Mensen die met mooie praatjes het vakgebied in proberen te rollen. Wij hadden hier recentelijk ook nog mee maken. Dat een so-called expert na een pittige intake alsnog niet voldeed aan de kwaliteitseisen, behalve het flink vergroten van ergernissen op de werkvloer. Gelukkig hebben we in dat geval een zeer korte opzegtermijn van 10 dagen, waardoor je ook weer snel verder kunt. Maar het is wel een zorgpunt voor de sector. Hoe vind en behoud je kwalitatief goed personeel? Volgens Jan zit dat bij IT Test Talents wel goed.  

Dat uit zich niet alleen in kennis en ervaring, maar ook in hun werk-ethiek. “Ze zijn ontzettend goed in software testen en passen heel goed in de teamdynamiek. Dankzij hun bijdrage op het vlak van quality engineering, lopen wij nu voor op de rest van de markt. We werken bij DFN met een hoge automatiseringsgraad, waarbij we de oplevering van de software op zo’n kort mogelijke termijn willen realiseren. Het profiel van de experts van onze samenwerkingspartner, sluit hier exact op aan.

Werken in deze branche vraagt best wat flexibiliteit en zelfkennis van deze experts. Want voor het doorvoeren van releases moeten de klantportalen dicht, en dat kan pas na 23 uur. Ik verwacht ze dan ook niet te zien in de stand-up de volgende ochtend. Work hard, play hard. Wil je altijd kwaliteit leveren, dan moet je dat voor jezelf ook goed in de gaten houden. De experts weten dat, die werken efficiënt en effectief. Waardoor ze ook op vrijdagmiddag om half 3 de deur achter zich dicht kunnen trekken.

IT Test Talents levert gewoon altijd goede mensen, waarvan ik er nu vier heb rondlopen. Het zijn onderhoudsvrije mensen, zelfsturend zelfs op operationeel vlak. Ik hoef ze niet bij de hand te nemen, want ze gaan zelf op onderzoek uit en reflecteren ook structureel.” En op de vraag of hij met zo’n zelfsturend team zelf achterover kan leunen, voegt Jan toe: “Zelfsturend op operationeel niveau is wat anders dan op tactisch en strategisch niveau.

Alle klantverhalen

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!