icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 13/04/2022

Van wetenschapper naar tester

QoppoConsult

Wij krijgen nooit genoeg van goede en eigenzinnige testers. Onze nieuwste aanwinst bij IT Test Talents is Ricardo Drop. In dit blog vragen we hem naar zijn achternaam, hoe hij als tester is begonnen, en wat hij van IT Test Talents vindt.

De achternaam Drop en archeologische opgravingen

Ricardo is een van IT Test Talents’s nieuwste aanwinsten. Voordat we hem vragen naar zijn achtergrond, beginnen we met de meest prangende vraag. Hoe komt hij aan die leuke achternaam? “Haha, nou, ik heb hem ook maar gewoon van mijn vader gekregen. Maar in de regio Vlaardingen, waar ik ben opgegroeid, is het een wat meer voorkomende naam. Fun fact over mijn achternaam: Ze hebben ooit archeologische opgravingen gedaan in Vlaardingen, en toen hebben ze DNA afgenomen van een aantal families, waaronder de familie Drop. En het blijkt dat we tienduizend jaar geleden al in de regio Vlaardingen woonden!”

Van de wetenschap naar tester

Ricardo is eigenlijk wetenschapper. Totaal iets anders, zou je denken, maar zelf ziet hij overeenkomsten met het testvak: “Als kind wilde ik altijd weten hoe alles in elkaar zat en hoe het werkte. Ik was goed in biologie en wilde dit dus ook studeren. Ik heb de analistenopleiding gedaan aan de Hogeschool Rotterdam, en daarna een Master Biomolecular Sciences aan de VU. Ik weet heel veel van biologie, en hoe het allerkleinste allemaal in elkaar zit.

Maar op de arbeidsmarkt kan ik er helaas niet zoveel mee. Gelukkig kan ik mijn ei kwijt in de testwereld. Daar doe je namelijk een beetje hetzelfde: Je moet ook uitvinden hoe dingen in elkaar zitten en hoe ze werken, en daaruit maak je dan testcases. Ik zag parallellen: Of je maakt een hypothese voor een onderzoek, of je maakt testcases voor een nieuw product. Daarom is het testvak voor mij heel interessant.”

Onderzoek doen vind ik heel leuk, en dat ik nu eigenlijk bijna hetzelfde kan doen, maar dan in een business-setting is fantastisch
Ricardo Drop / IT Test Talents

Een goede klik en veel vrijheid

Ricardo is via zijn zwager bij IT Test Talents terechtgekomen. “Ik had een gesprek met Business Managers Sid en Arjo en het klikte gewoon. IT Test Talents is een heel tof bedrijf. Ik zie waar ze heen willen, en daar wil ik graag onderdeel van zijn.“ En omdat Ricardo’s oude opdrachtgever een partnership heeft met IT Test Talents, kon Ricardo zijn opdracht meenemen. “Ik werk bij de HR-afdeling van de Rabobank en dat bevalt heel goed.”

De vrijheid van de midlance-constructie vindt Ricardo fijn. “Het opent deuren. Ik was heel specifiek bezig met mijn opleiding, om promotieonderzoek te doen – ik zou dan Doctor Drop zijn, en dat is briljant – maar dat is hem niet geworden. Onderzoek doen vind ik heel leuk. En dat ik nu eigenlijk bijna hetzelfde kan doen, maar dan in een business-setting waarbij ik ook remote kan werken, en ze heel vrij zijn met waar je werkt, hoe je werkt, en hoe je het helemaal indeelt, is gewoon echt fantastisch.”

Wij wensen Ricardo heel veel plezier bij IT Test Talents!

Overzicht nieuws
QoppoConsult
Ricardo Drop /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!