icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 08/02/2023

“IT Test Talents gunt het je om succesvol te zijn”

QoppoConsult

We zetten graag onze collega Ruud Engelhard in het zonnetje. Ruud is inmiddels officieel 100 dagen in dienst en dus 100 dagen bewoner van IT Test TalentsCity. Wie is hij, wat is zijn achtergrond, waarom heeft Ruud voor IT Test Talents gekozen en hoe zijn de eerste 100 dagen verlopen? Hij vertelt erover in dit blog.

Negen jaar ervaring in de pocket

Ruud begon zo’n negen jaar geleden als tester. In het begin hield hij zich bezig met inhouse test-functies en daarna werkte hij verder binnen de testconsultancy. Hij heeft inmiddels ervaring in de industry, verzekeringsbranche en de pensioenwereld.

Ook werkte hij voor verschillende overheidsprojecten, waar hij veel kennis heeft opgedaan over het inrichten van testprocessen voor startende teams en het opzetten en runnen van testbeheer-organisaties. Inmiddels heeft hij dan ook een lang track record.

“Mijn expertise ligt nu op API-testing, GUI-testing, IntelliJ met Java, Maven, Cucumber(Gherkin), Selenium, technisch testen, testcoördinatie, Robot Framework, en ik heb een beginnersniveau Mobile Testing.

Op het gebied van testorganisaties heb ik ervaring met Waterval, Agifall, Agile/Scrum. Ik kan Java programmeren en (beperkt) Python-programmeren. Ik ben in staat om code te lezen en heb kennis van de gelaagdheid en werking van testtooling in het algemeen. Tot slot heb ik kennis van het toepassen van global best practices binnen het opzetten van een testtool.”

Waarom ben je bij IT Test Talents begonnen?

“Ik ben begonnen bij IT Test Talents omdat ik klaar was voor een volgende stap in mijn carrière. Ik had al van IT Test Talents gehoord via recruiters en collega-testers. Maar ik wilde eerst voor een tussenstap kiezen en meer ervaring opdoen. Mijn stip op de horizon is altijd geweest om door te groeien in zowel functie-inhoud, ambitie, rollen en daarna als midlancer te gaan werken. Mijn ambitie ligt op het verder uitdiepen van mijn kennis in programmeer- en scriptingtalen en testtooling.”

Het was dus een heel bewuste keuze!

“Ja. Ik maak zo’n overstap niet blind, maar weeg mijn belangen goed af. Geeft werken bij IT Test Talents mij meer flexibiliteit voor mijn gezin? Kan ik met deze midlance-beloningsstructuur mijn doelen en dromen verwezenlijken? En wat staat ons de komende jaren economisch te wachten? Ik kijk graag vooruit en heb een gezonde drive om door te groeien, maar ik vind het wel belangrijk om risico’s in te calculeren.”

En IT Test Talents gaf je dat vertrouwen?

“Ja. Ik ken de expertise van IT Test Talents-testers vanuit de markt voor testers. Ik zie dat IT Test Talents de juiste doelen voor ogen heeft. Ze groeien en veel testers kunnen zich blijven doorontwikkelen binnen de organisatie. En als er meer dan honderd testers werken en er weinig verloop is, is dat echt een teken aan de wand dat een organisatie met de juiste zaken bezig is.

Ik zie ook dat IT Test Talents het iedereen ‘gunt’ om succesvol te kunnen zijn als mens en expert. Dat merk je bijvoorbeeld bij de financiële tegemoetkomingsregelingen op zakelijk, maar ook persoonlijk vlak, en de slagkracht op het gebied van inkoop van opleidingen en workshops.”

Mijn eerste 100 dagen

“Nog voordat ik dienst was hadden de Business Managers van IT Test Talents een aantal intakes bij opdrachtgevers geregeld. Hierdoor kreeg ik een vliegende start. Wat ik er fijn vond is dat ik uiteindelijk zelf mocht kiezen voor de interim opdracht die het beste bij me paste.

Ik heb daarom gekozen om mijn eerste interim opdracht uit te voeren bij Intraffic B.V. Samen met vijf andere expert ben ik hier dagelijks bezig met het testen van “Procesleiding”. Deze applicatie wordt gebruikt en beheerd om het treinproces te besturen en bijsturen. Doordat ik hier aan de slag ben gegaan kan ik mijn ambitie om meer kennis op de te doen van programmeer- en scriptingtalen en testtooling vervullen.

Ik ben ontzettend blij met mijn keuze om mij bij IT Test Talents aan te sluiten! Het midlance-model voldoet aan al mijn verwachten.”

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!