icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 18/01/2023

Avinash haalde 7 nieuwe collega’s binnen: “Ik gun dat werkplezier ook een ander”

QoppoConsult

Avinash Goedoen werkt sinds maart 2020 bij IT Test Talents. “Ik ben net voor de lockdown begonnen”, vertelt hij. De expert heeft inmiddels zeven nieuwe collega’s binnengebracht. “De eerste persoon was een oud-collega die in een vergelijkbare situatie zat als ik. Hij wilde eigenlijk ook al overstappen naar een andere werkgever, dus ik heb gezegd dat ik het hier heel erg naar mijn zin heb. En dat gun ik hem ook van harte.”

Avinash is testexpert, voornamelijk op het gebied van het testautomatisering. “Dat is echt mijn specialiteit. Ik ben daar op mijn opdrachten dagelijks mee bezig.” Hij heeft Communicatie en Multimedia Design gestudeerd. “We ontwikkelden prototypes van applicaties met de main focus op user experience. Deze user experience is heel belangrijk voor het succes en gebruik van een applicatie. Gedurende de opdrachten tijdens mijn opleiding, was het een onderdeel om de ontwikkelde prototypes voor projecten daadwerkelijk te testen bij de doelgroep. Dat vond ik heel interessant. Daarom ben ik vrijwel meteen na school het testen in gerold.” Hij heeft eerst nog een Traineeship gedaan. En van daaruit werd hij gedetacheerd bij opdrachtgevers. “Ik heb ongeveer drie jaar bij die werkgever gezeten. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar IT Test Talents.”

Aviash is hier via een oud-collega terechtgekomen. “Ik liep al een tijdje rond met het idee dat ik wilde vertrekken bij mijn oude werkgever. Ik was het onder andere een beetje zat om elk jaar een beoordelingsgesprek te krijgen en uit te stippelen waar je naartoe gaat het komende jaar. Dat is echt een groot voordeel van het Midlance model, en ook de salarisconstructie is hier heel goed. Bij mijn vorige werkgever was het niet duidelijk hoe je stappen kon maken. En dat is iets dat ik juist heel belangrijk vind. Ik ben heel ambitieus; ik wil doorgroeien, ik wil leren. Dat ging daar allemaal wat moeilijker.”

Zelf verantwoordelijk

Bij IT Test Talents ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen groei, wat je waard bent en hoe je in de markt ligt. “En je hebt heel veel vrijheid. Ik heb toen deze oud-collega benaderd met de vraag hoe het hem beviel bij IT Test Talents, en toen ben ik vervolgens op gesprek gegaan. Dat ging heel snel heel goed. Die eerste afspraak is heel uniek. Aan het begin van het gesprek wordt bijvoorbeeld je CV doorgescheurd. En dan wordt er gesproken over de persoon zelf in plaats van hoe lang je ergens hebt gewerkt en wat je daar allemaal hebt gedaan. Er is een hele sterke vertrouwensband bij IT Test Talents. Zij zeggen: ‘We zien dat je daar gewerkt hebt. De ervaring spreekt voor zich’. Zij vinden het vooral belangrijk om te kijken wat voor persoon ze binnenhalen. En dat is heel anders dan ik gewend was. Daardoor voel je je wel heel snel op je gemak. Ik heb eigenlijk binnen een week al getekend, en ik heb er zeker geen spijt van. Ik heb de beste keuze gemaakt die ik kon maken.”

Wat hem heel erg aanspreekt is hoe de mensen bij IT Test Talents worden behandeld. “Je wordt niet behandeld als een nummertje, er is tijd en ruimte om je persoonlijk te uiten, en dan is er ook nog een grote mate van vrijheid. Er zijn bijvoorbeeld geen meetings waarbij je verplicht aanwezig moet zijn om een goede beoordeling te krijgen. En je hebt ruimte om je door te ontwikkelen. En wat ik het belangrijkste vind, is dat je zelf aan het stuur staat. Je bepaalt zelf hoe je je ontwikkelt. Er wordt niet gepusht: je moet dit doen, je moet dat doen. Als je niet meebeweegt, dan ben je gewoon minder aantrekkelijk voor een opdrachtgever. En als je wel bepaalde cursussen of trainingen gaat doen of naar bepaalde sessies gaat, dan leg je jezelf een stuk beter in de markt. Die vrijheid die je daar hebt, die vind ik persoonlijk heel fijn.” Doordat we tegenwoordig zoveel thuiswerken, is er ook heel veel vrijheid betreffende de werkplek. “Er zijn bijvoorbeeld collega's die een tijd in Spanje gaan zitten. Die nemen gewoon hun laptop mee. En geef ze eens ongelijk; ze kunnen hun werk gewoon doen en na werktijd lekker aan het strand gaan zitten.”

Onze experts binnenhalen

Inmiddels heeft Avinash ook heel veel experts binnengehaald: Rishen, Ruud, Mustafa, Youness, Jerry, Derrick en Arun. En Arun heeft op zijn beurt weer Pravesh en Rajeev aangebracht. Rajeev heeft daarna Vanita en Ismael binnengehaald, en Pravesh heeft Sherwien en Radjiev aangebracht. Sherwien heeft vervolgens Mohamed aan ons voorgesteld. “Ja, dat ging eigenlijk vrij snel”, knikt Avinash. “Dat begon al een maand nadat ik zelf bij IT Test Talents was binnengekomen.”

Een oud-collega van Avinash wilde dingen weten over het Midlance Model: hoe het precies werkt, hoe het zit met vakanties en dergelijke, en of je kunt bepalen welke opdrachten je aanneemt of niet. “Ik merkte tijdens dat gesprek dat hij bovengemiddeld geïnteresseerd was en dat hij daar ook wel oren naar had. En toen heb ik gewoon gezegd: ik kan je vragen wel beantwoorden, maar misschien kun je beter een gesprek inplannen met iemand van het MT van IT Test Talents. Want zij kunnen je nog veel meer vertellen over hoe het werkt. En dat heb ik daarna ook nog tegen een paar andere mensen gezegd. En iedereen is dat gesprek ingegaan en niemand heeft gezegd ‘laat maar zitten’. Ze komen er allemaal heel positief uit.”

Domino-effect

Het heeft echt een domino-effect, lacht Avinash. “Want de mensen die ik heb aangebracht, hebben hun eigen vriendenkring of netwerk, en die hebben ook weer contact met oud-collega’s en zij trekken ook allemaal weer nieuwe mensen binnen. Ik heb van niemand nog klachten gehoord over IT Test Talents. Ze vinden het allemaal heel fijn hier en gunnen dat ook een ander.” Wat hij ook heel leuk vindt is dat je op deze manier meer contact hebt met oud-collega’s en vrienden die toevallig hetzelfde werk doen. “Ja, die spreek ik nu natuurlijk wat vaker dan voorheen. We zien elkaar sowieso tijdens de kwartaal meetings.”

Volgens Avinash kunnen ze nog steeds nieuwe mensen gebruiken bij IT Test Talents. “De markt is nog nooit zo goed geweest. Er is zelfs een flink tekort aan softwaretesters. En dat is ook wel te merken aan het verloop bij ons. We hebben niemand op de bank zitten, terwijl we al zo’n 120 tot 130 experts hebben. IT Test Talents is inmiddels ook bekend binnen de IT-wereld. We zijn twee jaar achter elkaar helemaal uitverkocht geweest. Dat merken we ook op LinkedIn, want we krijgen allemaal wel 5 tot 10 berichten per dag van recruiters. En die wijzen we dan af, want wij zitten al lekker op een opdracht.”

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!