icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 02/01/2023

"Al tijdens het eerste gesprek voelde het goed"

QoppoConsult

Onze nieuwste expert Jurdiën de Palm hoorde twee keer achter elkaar van IT Test Talents. Hij ging op onderzoek uit en zag in het smoelenboek dat hij veel experts al kende. Wat was er zo aantrekkelijk dat ze hier allemaal werken? Hij ging in op ons voorstel voor een kennismakingsgesprek en heeft geen moment spijt gehad. “Al tijdens het gesprek voelde ik dat IT Test Talents wel mijn nieuwe werkgever kon zijn.”

Testers zijn erg gewild. De meeste van onze experts hebben dan ook geen gebrek aan aandacht op LinkedIn. Velen worden dagelijks platgegooid met aanbiedingen van recruiters. Dat was ook het geval bij Jurdiën. Waarom hij dan specifiek op ons aanbod is ingegaan?

Wéér een of andere recruiter?

“Ik kreeg een berichtje op LinkedIn en dacht dat het weer een recruiter was. Maar toen ik zag dat het Keta Maria van IT Test Talents was, had ze eigenlijk meteen mijn aandacht. Ik had de naam IT Test Talents al van een oud-collega gehoord en vond het toevallig dat ik nu door ze werd benaderd op LinkedIn.”

Jurdiëns interesse was gewekt en hij keek rond op onze website. Toen hij het smoelenboek bekeek, zag hij dat er meer collega's werkten die hij al kende. “Ik dacht: Er moet wel iets aantrekkelijks zijn bij IT Test Talents, anders zouden ze hier niet allemaal werken. Ik ging in op Keta Maria’s aanbod voor een kennismakingsgesprek.”

Het leukste kennismakingsgesprek ooit

Voor wie een saai, standaardgesprek in een kille witte ruimte verwacht – zo doen we dat niet bij IT Test Talents. Dat weet Jurdiën nu ook: “Vanaf het moment dat ik binnenkwam was het al het leukste kennismakingsgesprek ooit. De setting was totaal anders dan ik gewend was. We zaten in een gezellig en lekker warm kantoortje, net een woonkamer. Het voelde ook alsof ik de Business Managers al kende.”

Het gesprek verliep heel fijn en ongecompliceerd. “Het leek alsof ik wat aan het drinken was met vrienden, en er was meteen een klik. Ik kreeg echt een heel goede eerste indruk en tijdens het gesprek voelde ik ook al dat IT Test Talents mijn nieuwe werkgever kon zijn.”

Klaar om door te groeien en stappen te maken

Jurdiën zat al vier jaar in het vak toen wij hem benaderden. Hij werkte al een tijd bij zijn vorige werkgever en was inmiddels een volwaardige tester. Jurdiën wens was altijd om door te groeien, maar hij verloor deze drive een beetje bij zijn vorige werkgever.

“Mijn doel was altijd beter te worden en stappen te maken. Maar ik bleef te veel in mijn comfortzone hangen waardoor ik niet meer groeide in mijn ontwikkeling. Daarnaast merkte ik dat ik mijn minder gebonden voelde met de organisatie. Iedereen die ik kende, ging weg en ik had geen mensen om me heen om mee te sparren. En toen kwam IT Test Talents op mijn pad – een perfecte timing.”

Alsof het zo had moeten zijn

Uiteindelijk waren er drie doorslaggevende factoren waardoor Jurdiën besloot dat hij bij IT Test Talents wilde werken. “De directe klik met de Business Managers en later ook met de collega’s is super. Je ziet hoe open en betrokken iedereen is met elkaar. Dat miste ik bij mijn oude werkgever.

Ten tweede zag Jurdiën dat het midlanceconcept financieel erg aantrekkelijk was. “Ik kende het niet, maar mijn zwagers zijn freelancers. Ik zie dat midlancen net zo is als freelancen, maar dan zonder de nadelen. Ik vond het dan ook gelijk interessant. In financieel opzicht ga ik ook vooruit en dat is altijd welkom. Ik heb net een appartement gekocht met mijn verloofde en laten we eerlijk zijn, dat kost veel geld, haha.”

Tot slot sprak de vrijheid bij het kiezen van een opdracht heb aan. “Ik heb inspraak op de reisafstand, de inhoud van de opdracht en ook over het tarief. Het totaalpakket is gewoon een stuk aantrekkelijker dan in loondienst. En ook niet onbelangrijk, mijn verloofde stond ook meteen achter me. Ze had mij in tijden niet zo enthousiast gezien. Het is alsof het zo had moeten zijn,” sluit Jurdiën af.

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!
QoppoConsult
Jurdiën de Palm /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!