icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 09/02/2023

Nieuwe Business Manager Frans van As

QoppoConsult

Onze nieuwe Business Manager Frans van As heeft er een uitgebreide carrière in het testvak opzitten. Hij begon ooit als tester, maar het vak van Accountmanager trok hem ook. De relatie met de opdrachtgever en het vinden van experts, problemen oplossen en mensen helpen, is iets waar hij warm voor loopt. “Ik vervulde deze rol als Accountmanager met veel plezier, maar na acht jaar was ik klaar voor een volgende stap.”

Je was op zoek naar een nieuwe uitdaging?

“Ja. Ik had het naar mijn zin bij mijn vorige werkgever, maar wilde eigenlijk wel iets anders. Ik was vooral toe aan mezelf ontwikkelen en nieuwe dingen leren en daar was binnen mijn vorige werk geen ruimte voor. Ik werkte op de automatische piloot en werd niet meer genoeg uitgedaagd. Ik voelde dat het tijd werd voor iets anders en besloot verder te kijken.”

En je werd eigenlijk meteen benaderd!

“Klopt! Toen ik aangaf dat ik openstond voor een nieuwe uitdaging, werd ik meteen benaderd door een recruiter. En binnen een uur had ik Business Manager Cinthya aan de telefoon. Ik kende haar van mijn vorige werkgever. Zij zat in mijn unit als testexperts en ik was een tijd haar accountmanager.

Toen ik zo snel werd benaderd schrok ik wel een beetje. Ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Maar aan de andere kant wist ik ook dat ik een reden had om me open te stellen voor een nieuwe uitdaging. Nadat ik had gesproken met Cinthya ben ik gaan lunchen met de voormalige Executive Business Manager van IT Test Talents Arjo Miedema. Hij heeft me overtuigd om serieus na te denken over deze nieuwe stap.”

Wat had je nog nodig om dit besluit te nemen?

“Tijd. Ik werkte bijna acht jaar bij mijn vorige werkgever. Het was een verwerkingsproces om tot dit besluit te komen. Ik wilde een weloverwogen besluit nemen. Ik heb een gezin te onderhouden en werk is een belangrijk deel van mijn levensbesteding. Het is niet iets wat je zomaar doet. Ik ben serieus en wil zo’n commitment voor jaren aangaan en niet volgend jaar weer iets anders doen.

Ik ging daarom lunchen met de andere Business Managers van IT Test Talents. Zo leerde ik het directe team alvast kennen. Ook heb ik contact gehad met een testexpert die bij IT Test Talents werkt, die ik ook via mijn vorige werk kende. En na alles bij elkaar te hebben opgeteld, zag ik geen beren op de weg. Ik dacht, laten we het gewoon doen.”

Hoe was je eerste werkweek?

“Goed! Ik begon meteen in het nieuwe jaar, op twee januari, en tijdens de eerste week op kantoor was bijna iedereen al aanwezig. Ik heb al met veel mensen kennisgemaakt en alle systemen leren kennen. Ook heb ik alle 21 experts uit mijn wijk (zie IT Test TalentsCity) gebeld om met ze af te spreken. Ik kijk er erg naar uit om ze te ontmoeten.”

Wat is jouw doel bij IT Test Talents?

“Ik vind het fijn om m’n werk goed te doen en mensen te helpen. IT Test Talents is trots op haar bijdrage aan een goed leven, met haar vrije, transparante cultuur, diversiteit binnen het team en hun focus op impact maken in de buitenwereld. Dat is iets wat mij echt aanspreekt van IT Test Talents. Ik vind het namelijk fijn om mensen te helpen – of dat nu zakelijk is of privé.

Als Business Manager neem ik mijn 30 jaar werkervaring mee als toegevoegde waarde. Ik hoop ook weer veel nieuws te leren en uitdagingen aan te gaan. Hoe dat er precies uit gaat zien is niet in beton gegoten. Ik laat me graag leiden door mijn omgeving en zal zien waar er ruimte is voor verbetering, waar ik kan helpen en ondersteunen.”

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!