icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 03/03/2022

“Mijn droom job is functioneren als schakel tussen developers en stakeholders”

QoppoConsult

Radjiev is de nieuwste aanwinst van IT Test Talents. Hij is 28 jaar, heeft Business IT & Management gestudeerd en een schat aan werkervaring opgedaan. Al zo lang hij zich kan herinneren heeft hij een grote interesse in sport en persoonlijke gezondheid, maar zakelijk gezien begeeft hij zich het liefst op het raakvlak tussen IT & Business.

Tijdens zijn studie al optimaal inzetbaar

“Tijdens mijn studie hielden de ontwikkelingen in de IT-sector mij al meer dan gemiddeld bezig. In de tweede helft van mijn opleiding was ik actief als IT-advisor voor de Haagse Hogeschool, waarbij ik na de studie-uurtjes ook nog eens uren maakte bij de Koninklijke Bibliotheek als IT-projectcoördinator.” 

Door al deze praktijkervaring wist je vast enorm goed welke kant je op wilde, klopt dat? “Dat klopt. De sector heeft mij aangegrepen en niet meer losgelaten. In mijn laatste studiejaar heb ik gewerkt als BI-developer bij een digital marketing agency in Rotterdam. Ik was de spin in het web, want ik functioneerde als schakel tussen de stakeholders en het ontwikkelteam. Toen ontdekte ik al dat de ultieme job voor mij een functie is waar ik het technische deel kan combineren met de communicatie.”

“Ik kies juist projecten uit die impact maken”

Het technische aspect in combinatie met de ‘human side’ heeft voor Radjiev hetzelfde effect als de zogenaamde runners high; geluk. In 2019 liet hij BI-development voor wat het is en richtte hij zich drie jaar lang op het software testen bij een dedicated testbedrijf in Veenendaal. “Ik heb het er vreselijk naar mijn zin gehad, maar het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Ondanks de vrijheid bij mijn laatste werkgever, wilde ik het toch net iets anders inrichten voor mijzelf. Dat waar ik van droomde vind ik terug in de midlance-constructie bij IT Test Talents.”  

“Hoewel ik natuurlijk moet ervaren de komende tijd hoe mijn functioneren hier zal zijn, heb ik nu al de touwtjes in handen. Ik krijg van tevoren meer informatie over potentieel geschikte projecten, zoals de duur van het project, de opdrachtgever en mijn rol in het geheel. Qua opdrachtgevers kies ik juist die partijen uit, die impact maken. Bedrijven die goed zijn en doen voor anderen, daar voel ik mij als een vis in het water.” 

“In de toekomst wil ik graag kijken of BI-testen bij mij past”

Tijdens het interview vallen er geen ongemakkelijke stiltes en praat Radjiev voor het vaderland weg. Toch onderbreek ik hem even om de aandacht te focussen op de laatste twee vragen: wat zijn je ambities? en waar ben je trots op? “Ambities?”, zegt hij met een grote smile op zijn gezicht. “Nou, ik vertelde al over de keuzevrijheid en het zeggenschap. Deze factoren zorgen ervoor dat ik zelf beslis of een rol bij mij past. In de toekomst zou ik wel eens actief willen zijn als BI-tester, om te kijken of dat een interessante functie is voor mij. Wat ik in ieder geval zeker weet, is dat test automation mij op het lijf geschreven is. Daarom ga ik de komende tijd ook hybride werken voor het Nederlands Forensisch Instituut.” 

Waar hij trots op is? Hij denkt er even over na en geeft vervolgens een voorbeeld: “Het testen van de software is inhoudelijk mijn taak, maar het gaat zoveel verder dan de technische controle. Je kijkt niet alleen of er bugs boven water komen, maar checkt ook of het eindproduct aan de verwachtingen van de opdrachtgever voldoet. Ik ben eigenlijk verantwoordelijk voor het maken van de vertaalslag van de complexe IT-wereld naar de praktische oplevering.”  

Maak je ook wel eens mee dat de verwachtingen niet realistisch zijn? “Zeker. Vaak hebben opdrachtgevers zonder technische achtergrond geen zicht op de technische mogelijkheden. Het is dus belangrijk dat ik goed kan sparren met zowel opdrachtgever als de ontwikkelaars. Is alles haalbaar? Hoe ziet het tijdpad eruit? Wat zijn de kosten? Ik ben echt de schakel tussen alle partijen.”

Overzicht nieuws
QoppoConsult
Radjiev Harkoe /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!