icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 23/08/2023

Matthijs Bijland: Van games tot testuitdagingen

IT Test Talents

Hallo allemaal! Ik wil graag een kijkje geven in mijn wereld en mijn recente overstap naar IT Test Talents delen. Mijn naam is Matthijs Bijland, en sinds 1 juli ben ik onderdeel van dit geweldige team. Ik vertel jullie graag over mijn liefde voor games en mijn passie voor testuitdagingen.

Wie ben ik?

Ik ben Matthijs Bijland, 30 jaren jong, geboren en getogen in het prachtige Arnhem aan de Rijn. Ik ben creatief, sociaal en een fanatieke gamer in de avonduren. Ik moet toegeven, ik kan behoorlijk competitief zijn - verliezen is geen optie, haha. Daarnaast ben ik ook een natuurliefhebber, altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen door lange afstanden te lopen. De 4daagse is voor mij een perfect voorbeeld van deze drang naar uitdaging.

De start van mijn carrière in China

Mijn opleiding in Communicatie en Multimediadesign bracht me op jonge leeftijd naar China, waar ik bijna vijf jaar heb doorgebracht om de taal te leren en te werken als front-end designer. Hier fungeerde ik vaak als een brug tussen Chinese ontwikkelaars en Nederlandse klanten. Kwaliteit was een van mijn belangrijkste taken, en onbewust was ik al druk bezig in het testvak. Toen de pandemie toesloeg, besloot ik terug te keren naar Nederland en een nieuwe uitdaging te zoeken. Zo begon mijn reis als tester en ontdekte ik mijn passie voor testautomatisering.

Hoe kwam je bij IT Test Talents terecht?

Na twee jaar als tester bij een andere werkgever te hebben gewerkt, voelde ik dat ik een plafond had bereikt en dat de opdrachten mij niet langer genoeg uitdaging boden. Ik ging op zoek en raakte in contact met een oud-collega, Jasper Boogaerdt, die razend enthousiast was over IT Test Talents. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk en ik raakte zelf ook enorm nieuwsgierig. Zo gezegd, zo gedaan voordat ik het wist ging ik naar het kantoor voor een kennismakingsgesprek. Hier raakten we van beide kanten kernpunten en hadden we dezelfde visie als het gaat om testen, uitdaging in het werk en professionele groei. 

Mijn eerste weken bij IT Test Talents!

Mijn eerste weken bij IT Test Talents zijn voorbijgevlogen, vol nieuwe indrukken en vooral: de nieuwe uitdaging waar ik naar op zoek was! Als tester kreeg ik de verantwoordelijkheid om verschillende componenten in Pega te automatiseren. Aangezien hier nog niets aan was gedaan, krijg ik de kans om alles vanaf nul op te bouwen. Het is precies waar ik naar op zoek was!

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!