icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 13/06/2022

Kennis delen over de MERN stack: MongoDB | Express | React | NodeJS

QoppoConsult

Het komt bij IT Test Talents met regelmaat voor dat een expert zijn kennis deelt met andere experts. Deze keer was het de beurt aan Amir Ahmadi die een grote passie heeft voor alles wat met testautomatisering te maken heeft. Hij deelde zijn kennis met betrekking tot de MERN-stack: MongoDB | Express | React | NodeJS in een 3-daagse cursus.

Met de komst van NodeJS en de daaruit voortkomende mogelijkheid om Javascript(JS) te kunnen gebruiken voor back-end development, is het al snel duidelijk dat JS een belangrijke scripting/programmeertaal is om te kennen in 2022. Het is dan ook niet opmerkelijk dat populaire test automation frameworks als Cypress ook in Javascript zijn geschreven. In deze cursus is er specifiek aandacht besteed aan back-end test automation van een MERN applicatie met behulp van JS test frameworks.

Tijdens de cursus is een introductie gegeven over de MERN Stack en over de verschillende modules zoals “Mocha, Chai, Jest en Sinon”. Op een interactieve wijze zijn verschillende praktijkcasussen doorlopen, op deze manier werden de experts geïntroduceerd aan deze vorm van testautomatisering. Zo hebben ze zelf een Express applicatie in NodeJS met MongoDB integratie opgezet en hebben ze een commerciële demo website getest. Op dag 3 hebben ze zelfs from scratch een mock-server geïmplementeerd met behulp van de MERN stack.

Overal waar we kijken, zien we dat de ontwikkelingen met betrekking tot automatisering op een razend tempo plaatsvinden, zo ook binnen het testvak. Hoe leuk is het dan ook dat je eigen collega jou deze kennis kan bijbrengen.

Zo zegt collega expert Niels van Dijk: “Zeker vernieuwend, het was een boeiende training. Ook al gebruik je de tool niet direct in je project, geeft deze je toch belangrijke kennis mee die je kan gebruiken tijdens het testen.

Ook Collega Matthijs Jorissen deelt het volgende: "Heerlijk om weer samen met collega's bezig te zijn met nieuwe testtools! In zeer korte tijd is het ons gelukt om de theorie (MERN stack backend testing) om te zetten naar een werkende Mocha test(suite). Hiermee is onze gereedschapskist weer uitgebreid met een aantal handige tools!" 

Heb je een mooie opdracht waarbij geautomatiseerde testen worden uitgevoerd en heb je hiervoor een tester nodig? Of heb je een vraag over onze dienstverlening? Bel gerust met Business Manager Cinthya Poulina via 06 - 519 98 410 of stuur een e-mail naar c.poulina@ittesttalents.nl

overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!