icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 28/01/2020

"Ik had het gevoel alsof ik in een 'warm bad' was beland"

QoppoConsult

In dit interview stelt Faig Niamat zich aan ons voor, de nieuwe testexpert bij IT Test Talents. Welkom Faig!

Kun je jezelf kort voorstellen?
Mijn naam is Faig Niamat, ik ben geboren in Suriname en in 1995 naar Nederland verhuisd. In de afgelopen 15 jaar heb ik alle Test-rollen vervuld die te bedenken zijn. Als expert heb ik gewerkt in de Publieke Sector, Utilty sector en de Financiële Dienstverlening. Mijn passie en domeinkennis liggen bij het laatste.

Ik woon samen en wij hebben een samengesteld gezin, 4 kids (2 jongemannen en 2 jongedames), waarvan er drie de werkende status hebben en de jongste Geneeskunde studeert in Amsterdam. 

Vrijetijdsbesteding: zaalvoetbal en van tijd tot tijd een wedstrijd in de eredivisie bijwonen.

Mijn hobbies zijn gastronomie (uitproberen van gezonde gerechten uit alle windstreken), autosport en autotechniek.

Waarom heb je passie voor jouw vakgebied?
Ik heb een droom in het opleveren van foutloze software -in welke vorm dan ook- en doe er alles aan om dit utopische beeld te bereiken. Als testexpert geeft dat mij energie en neem ik ownership. Ik meet mij de rol aan van ‘spin het web’ en ‘het geweten van het project’ en schakel met alle actoren (leveranciers, Product owners, test collega’s, DevOps engineers). Het uiteindelijke doel is succesvol LIVE gaan ongeacht de dimensie van de projectomvang. Ik weet draagvlak te creëren bij de stakeholders en ben loyaal, resultaatgericht, stressbestendig, creatief en pragmatisch. Door mijn vasthoudendheid ben ik in staat bruggen te bouwen en verder te denken waar anderen afhaken.

Waarom heb je gekozen voor IT Test Talents?
Allereerst, in de oriënterende fase vanwege de visie die IT Test Talents uitdraagt, met name het vrije ondernemerschap gegoten in het midlance-model.  

Ten tweede, de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor zowel het succes van IT Test Talents als ook het verder ontwikkelen van je eigen vakmanschap. Ook het RIT-principe sprak mij enorm aan.

Tenslotte kreeg ik tijdens de sollicitatiegesprekken het gevoel alsof ik in een ‘warm bad’ was beland. In de energieke gesprekken gaven Arjo, Frits en Gijs mij het gevoel dat ik mocht aansluiten bij dit fantastische bedrijf.

Vertel iets verrassends over jezelf (of) wat is jouw motto?
Mijn motto is ‘Think Big, Act Reliable’. Durf te dromen!

Waar kijk je het meeste naar uit?
Ik kijk ernaar uit om het bedrijf nog beter te leren kennen en kijk reikhalzend uit naar de eerste kennismakingen met toekomstige collega’s. Daarnaast, maar niet minder belangrijk, kijk ik uit naar de eerste interim opdracht die ik mag uitvoeren als ambassadeur van IT Test Talents en me uitdragen als een waardige ‘expert’. I am ready for it! 

Overzicht nieuws
Faig
Faig Niamat /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!