icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 27/07/2020

Audy: een analist in hart en nieren

Audy Martina voor het DAF-pand

De goedlachse Audy Martina is sinds 6 jaar als tester aan IT Test Talents verbonden. De liefde voor testen en analyse zat er altijd al in. Na een HBO studie Medische Microbiologie in Etten-Leur, ging hij aan de slag in het ziekenhuis. “Ik werkte als medisch analist in het laboratorium en onderzocht verschillende patiënten materiaal op bacteriële, virologische of schimmelinfecties. Het was een interessante functie, maar er waren geen doorgroeimogelijkheden. In de jaren tachtig deed zich de mogelijkheid voor om me te laten omscholen tot ICT’er. De overheid faciliteerde dit, omdat er destijds een groot tekort aan specialisten was. En ik waagde deze sprong!”

Mijn omscholing naar de ICT-hoek is een goede keuze geweest, het heeft me veel gebracht.
Audy Martina / IT Test Talentsconsult

Eenmaal omgeschoold lagen de banen in zijn nieuwe vakgebied voor het oprapen. “Ik kon direct aan de slag als programmeur en heb sindsdien bij een hele rits bedrijven gewerkt. Meestal in de rol van softwaretester, maar ik heb ook uitstapjes gemaakt tot testteamleider en testcoördinator. Altijd gedetacheerd vanuit een bedrijf. Ik heb ZZP’en wel overwogen, maar ik ben iemand die het zekere voor het onzekere kiest. En heb om me heen gezien, dat deze stap soms tegenvalt.”

Wat is er zo leuk aan jouw vakgebied?

“Dat je als tester bijdraagt aan de kwaliteit van het systeem. Jij bent degene die aangeeft welke impact de opgespoorde bugs hebben: ik graaf vaak heel diep en benoem de risico’s.

“Ik ben een kwaliteitsman en vind het prettig als processen goed lopen. Als tester ben je een spin in het web die met het hele projectteam contact heeft. De dag vliegt voorbij, in een omgeving met veel mensen en processen.”

Als tester ben je op de hoogte van álle onderdelen van de oplevering. Je hebt een helicopterview.
Audy Martina / IT Test Talentsconsult

Waar werk je op dit moment?

“Via IT Test Talents ben ik als tester sinds ruim een jaar ingezet bij DAF. Het is een uitdagende opdracht in een internationale organisatie. Het is een multicultureel bedrijf met veel Indiërs, Portugezen, Chinezen en Spanjaarden. We bouwen met een team van 15 mensen aan dezelfde applicatie waarmee we de trucks kunnen diagnosticeren. Ik ben de enige tester die bij dit project betrokken is.”

Wat doet de applicatie precies?

“Je plugt het systeem op een truck en hij identificeert en geeft de stand van zaken van het voertuig door. De applicatie geeft een quick check van de bandenspanning tot de werking van de lampen. Ook heb je inzicht aan de back end, waar de cloud gegevens worden opgehaald. Dit is uitermate handig voor monteurs van DAF, die op deze manier precies inzicht hebben in elke truck wereldwijd.”

Audy vervolgt: “De applicatie is overigens al een tijd in gebruik hoor: de focus ligt nu op optimalisatie, uitbreiding en onderhoud. Met name de nieuwe ontwikkelingen zijn interessant: in de toekomst kan de chauffeur -op afstand, via zijn laptop- zijn vrachtwagen controleren. Maar dat is nu nog toekomstmuziek.”

Trots laat Audy zijn R1 rijbewijs zien. “Dat is een speciaal rijbewijs dat ik hier, bij DAF, gehaald heb. Het leuke is namelijk dat ik twee keer per jaar een release doe – dan zit ik een week op een truck om alles “voor het echie” te testen. Tegen het einde van het jaar is het weer zover, dan ga ik rondjes rijden.”, vertelt hij enthousiast. “Het is leuk om iets totaal anders te doen én toch te testen.”

Audy prijst de afwisseling van zijn opdrachten via IT Test Talents: dat is écht een voordeel aan deze manier van werken. “Daarnaast is het midlance-model een grote pré, ik zie het als semi ZZP’en: je hebt toch een beetje zekerheid in combinatie met vrijheid. Het is voor mij een aantrekkelijke tussenoplossing.”

De transparantie en open cultuur is kenmerkend voor het bedrijf. Audy voelt zich als een vis in het water bij IT Test Talents. “Ik heb het bedrijf de afgelopen jaren flink zien groeien. Toen ik net expert was, waren Arjo -mijn aanspreekpunt- en Frits de enige Business Managers en inmiddels zijn Claar en Gijs aangesloten. Ook het aantal experts is meer dan verdubbeld.

Ik heb nog nooit zo’n goede manager gehad als Arjo, alles is bespreekbaar en de deur staat altijd open.
Audy Martina / IT Test Talentsconsult

“Het zijn allemaal leuke mensen, waar je je snel bij op je gemak voelt. En natuurlijk is het leuk om een achterban te hebben aan vakgenoten, waar je altijd op terug kunt vallen en leuke activiteiten mee kunt ondernemen.”

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!