icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 20/12/2022

"Het is precies wat ik zocht" nieuwe expert Patrick over zijn opdracht

QoppoConsult

Patrick Valk is onze nieuwe collega bij IT Test Talents. Hij zocht een nieuwe uitdaging en na wat rondkijken zag hij dat IT Test Talents hem precies kon bieden wat hij zocht. In dit blog vertelt hij hoe dat is gegaan, en wat hij dan zo interessant vond aan IT Test Talents.

Patrick en Patrick

Tijdens zijn vorige werk kwam Patrick in aanraking met het testvak én met een expert: toevallig ook een Patrick. “Deze Patrick werkte via IT Test Talents bij mijn vorige werkgever. Zelf werkte ik als Business Analyst, maar ik had altijd veel interesse in techniek. Toen Patrick vroeg of ik de technische kant van zijn werk wilde zien, zei ik ja. Ik heb toen intern een opleiding gevolgd en zo ben ik in het testvak begonnen.”

Niet meer het slimste jongetje van de klas

Patrick was op zoek naar een nieuwe uitdaging, een plek waar hij iets nieuws kon leren. “Ik wil niet twintig jaar bij een baas werken en na mijn pensioen denken ‘had ik maar’. Ooit las ik dat je nooit het slimste jongetje van de klas moet zijn. En ik begrijp het idee erachter. Het is echt een aanwinst als je je omringt met mensen waar je wat van kunt leren en het is leuk als je ergens komt waar je echt niets weet.”

Mijn cv ging gelijk aan de kant

Toen Patrick besloot dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, keek hij rond welke partij het beste bij hem past. Qua voorwaarden, maar ook qua interim opdrachten. Zijn oud-collega en expert Patrick was nog steeds enthousiast over IT Test Talents, en stelde een gesprek voor met Business Managers Cinthya en Keta Maria.

“Vanaf het moment dat ik binnenkwam op het kantoor van IT Test Talents, merkte ik dat het er anders aan toeging. Ik had een standaardgesprek verwacht, met een standaardsetting en standaardvragen. Niet praten over jezelf, maar over je cv die ze natuurlijk allang hadden gezien. Maar dat was dus niet zo. We zaten op een bank en mijn cv ging gelijk aan de kant. Ik vond dat heel aangenaam en het gesprek met Cinthya en Keta Maria was heel gezellig. Een week later tekende ik.”

Ik haal de experts er zo uit

“Ik ben pas net begonnen op mijn interim opdracht, maar ik haal de andere experts op mijn werk er zo uit. Het is een ander slag mens, en dat bedoel ik positief. Ze zijn soepel in de omgang, en er is snel een klik.”

En dat heeft Patrick goed gezien. Bij IT Test Talents selecteren we mensen op bepaalde eigenschappen en hun mindset. Je bent een expert, of je bent het niet. Alle Business Managers moeten dat stukje expert ook herkennen bij een nieuwe collega.

Midlancen te mooi om waar te zijn?

Patrick werkt net als alle experts als midlancer. Hij kende deze constructie nog niet. “Ik las al die mooie verhalen en vroeg me af of het niet te mooi was om waar te zijn. Maar ik heb inmiddels mijn eerste salaris gehad en ik kan je vertellen dat alles klopt, haha.”

“Ook vond ik het fijn dat ik zoveel vertrouwen kreeg. Ik kwam uit een vast contract en er was vanuit IT Test Talents meteen veel zekerheid over een opdracht. Cinthya en Keta Maria hadden meteen een leuke opdracht voor me. Ik werk nu twee uur meer dan bij mijn vorige werk, maar ik voel de vrijheid om eventueel terug te gaan naar minder uren als ik merk dat het te veel blijkt te zijn. Voor nu gaat het goed. Ik heb twee jonge kinderen en dan is het altijd een beetje balanceren, maar ik heb een goede routine zo. En de opdracht is precies wat ik zocht. Ik omring me met mensen waar ik weer van kan leren, en daar was ik naar op zoek.”

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!