icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 13/02/2020

Gecertificeerde Agile Leaders bij IT Test Talents

Certificaat

Vijf van onze experts hebben hun IPMA-certificaat Agile Leadership in ontvangst genomen. De directeur van het IPMA-instituut kwam de certificaten persoonlijk uitreiken. Het is een mijlpaal voor onze nieuwe generate agile leaders. We spraken met Business Manager Frits Hali over het traject dat de experts hebben afgelegd.

Trots op onze experts
“Agile werken speelt een belangrijke rol in de IT-wereld. En het is best ingewikkeld om die agile mindset binnen bedrijven te doen gronden en landen. Onze experts kunnen nu de rol van kwartiermaker bij onze opdrachtgevers te vervullen, en agile werken op een goede manier implementeren.”

“Met ons midlance-model hebben wij alleen maar zelfstandige experts”, gaat Frits lachend verder. “Dat zijn eigenlijk zelfstandige experts die hun vak verstaan. We willen daar goede kansen voor creëren bij onze opdrachtgevers en hen natuurlijk ook graag binden aan IT Test Talents.” 

Agile werken invoeren op hoog niveau
Experts kunnen hun IPMA-certificaat op vier verschillende niveaus halen. Onze experts Jelmer Hoeksma en Henk Deelen mogen het theoretische IPMA D-certificaat aan hun cv toevoegen. Onze experts Ronald Bloemers, Djes Makka en Vikas Ramijawan hebben nu het theoretisch examen van IPMA C gehaald en gaan de komende maanden verder met hun praktijk assessment.

“Met het IPMA C-examen word je opgeleid om daadwerkelijk de mindset en processen te implementeren in een organisatie”, legt Frits uit. “Deze drie experts hebben dus al de nodige praktijkervaring met het aansturen van meerdere teams en het doorvoeren van verandering op hoog niveau.”

Een belangrijk certificaat voor experts en hun opdrachtgevers
IT Test Talents heeft de ambitie om voorloper te zijn in agile leadership. “Bedrijven verleggen hun focus in toenemende mate van een een projectmatige naar een procesmatige aanpak. Een project heeft een vast start- en eindpunt en een projectleider die het traject aanstuurt. Procesmatig en agile werken vraagt daarentegen om een hele andere mindset”, licht Frits toe.

“In een agile werkomgeving wordt er gewerkt met multidisciplinaire scrum teams. Nieuwe ontwikkelingen vinden plaats met hele korte sprints van maximaal twee weken. Eigenlijk ga je direct in productie, zonder dat er vooraf veel wordt genoteerd of vastgelegd. Zo ben je constructief met elkaar bezig en kan iedereen weer snel verder.”

IT Test Talents heeft de ambitie om een voorloper te zijn in agile leadership.
Frits Hali / IT Test Talents
qoppo

Uitdagende posities voor dynamische professionals
Frits beschrijft hoe IT Test Talents een interessante partner voor bedrijven en experts wilt zijn. “Aan de ene kant moeten we met IT Test Talentsconsult inspelen op de veranderende vraag van onze opdrachtgevers. Aan de andere kant willen we onze experts ook uitdagende posities blijven aanbieden. Voor de hand liggende rollen zijn bijvoorbeeld productowner, scrum master of dus agile leader.”

“We hebben veel productkwaliteit in huis, dus experts die specialist zijn in hun vakgebied van applicaties en systemen. Daarnaast houden steeds meer experts zich bezig met de vraag hoe je processen efficiënter kunt maken. Waar de hobbels zitten, welke beslissingen gemaakt moeten worden en hoe je dit kunt verbeteren. Met een IPMA certificaat kunnen zij hun competenties in proceskwaliteit certificeren”, gaat Frits verder.

Doorgroeien naar volwaardige agile leaders
Voor de drie experts met het theoretische IPMA C-certificaat wacht er nog een praktijkexamen. Het komende halfjaar zullen zij een portfolio met cases en competenties voorbereiden. Zo moeten zij onder andere high-performing teams kunnen leiden, een feedbackloop kunnen ontwikkelen om continue slimmer te werken, en de uitgangspunten van het agile werken in kunnen invoeren bij een organisatie.

“Aan het einde van dit traject zijn het volwaardige agile leaders, die met hun rol aan de slag kunnen bij grote organisaties”, aldus Frits.

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!