icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 27/09/2022

“Er is heel veel interne kennis aanwezig bij IT Test Talents”

QoppoConsult

Lucas Nijman is sinds 6 september werkzaam bij IT Test Talents. Hij werkt momenteel als software tester bij VECOZO, een organisatie van en voor de zorg. “Ik ben eigenlijk bewegingswetenschapper”, licht Lucas toe. “Tijdens die studie ben je veel bezig met data-analyses en programmeren. Je leert ook heel kritisch denken, en dat past perfect bij een testautomatiseerder.”

Hij werkt met name van huis uit. “Het bedrijf is gevestigd in Tilburg en ik woon zelf in Heemskerk. Dat is tussen de 1,5 en 2 uur rijden. Deze week heb ik 1 dag op kantoor gezeten en vorige week 2 dagen. Mijn vriendin werkt ook thuis, en dat gaat prima samen. We doen dit al sinds het begin van corona. Ik zie mijn collega’s ook wel veel. We videobellen regelmatig. Ik ben er al helemaal aan gewend, en het heeft ook veel voordelen vind ik.”

Lucas heeft na zijn studie Bewegingswetenschappen een tijdje in de zorg gewerkt. “Maar ik miste de uitdaging; het technische gedeelte. Ik ben toen verder gaan kijken en op die manier ben ik in contact gekomen met een bedrijf dat een omscholing aanbood tot IT-er. Ik heb dat toen gedaan, en vervolgens kwam ik bij de Rabobank terecht. Ik heb daar ruim twee jaar gewerkt als testautomatiseerder. Daar is eigenlijk bevestigd dat IT hartstikke leuk is. Je werkt tegenwoordig veel in sprints van twee of drie weken, en dat betekent dat je elke twee of drie weken wel iets nieuws oplevert.”

Kwaliteit

Wat hij ook heel leuk vindt aan zijn werk als tester is om de code in te duiken en te zorgen dat alles wat handmatig gedaan werd, geautomatiseerd wordt. “Hiermee bouw je wat meer zekerheid in voor de kwaliteit van de producten. En dat vind ik belangrijk.”

Lucas is met IT Test Talents in contact gekomen via LinkedIn. “Keta Maria, een van hun Business Managers, stuurde mij een berichtje. Dat was heel leuk, informeel en vrijblijvend. Ik ben toen eens langsgegaan en we hebben een leuk gesprek gevoerd. Er hangt gewoon een hele fijne sfeer. Omdat het een bedrijf is dat alleen maar test, is er ook heel veel interne kennis aanwezig en dat sprak me ook heel erg aan.. Verder hebben ze heel goede voorwaarden.”

Midlance-model

Het midlance-model vindt hij ook heel aantrekkelijk. “Dat je bij veel verschillende bedrijven werkzaam bent spreekt me heel erg aan. Door meer opdrachten te doen, zie je hoe ze werken en daar kun je veel van leren. Ik zou me graag nog verder specialiseren in mijn rol als testautomatiseerder.”

Een ander onderdeel van het midlancen is het feit dat je zelf moet weten hoe je met je vrije dagen omgaat. “En dat vind ik heel prettig. Je hebt hier gewoon wat meer vrijheid; je hebt zelf de regie in handen, want je kunt bijvoorbeeld ook ‘nee’ zeggen tegen een opdracht. Voor mij speelde dat nu helemaal geen rol, want er wordt echt gekeken naar wat jij leuk vindt. Aan de hand daarvan wordt er een opdracht voor je gezocht. En ik heb precies gekregen wat ik wilde: technisch, met veel mogelijkheden om testen te automatiseren. Ze staan er bij IT Test TalentsColsult zo in: ‘Wij zijn het gelukkigst als jij gelukkig bent’.”

overzicht nieuws
QoppoConsult
Lucas Nijman /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!