icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 12/09/2022

“Mijn uitdaging is het ervaren van testopdrachten in diverse omgevingen”

QoppoConsult

Vanita Gobind is 32 jaar, getrouwd en heeft drie jonge kinderen. Nu de jongste van haar kinderen naar school gaat, heeft ze tijd om zich op haar loopbaan te richten. Ze kwam in juni bij IT Test Talents terecht en is nog steeds even enthousiast over deze keus: “Ik was eigenlijk niet op zoek naar een nieuwe functie, maar ze hebben mij vrij snel weten te overtuigen.”

Van legal naar IT

Vanita startte in 2011 bij Stedin als medewerkster procesondersteuning. “Ik had een opleiding tot juridisch medewerker gevolgd en kon hier direct na mijn studie starten. Ik ben na verloop van tijd de IT ingerold, wat ik ontzettend leuk vond. Na 2,5 jaar kon ik bij Stedin aan de slag als Test Engineer, waarna ik ben gestart met het verdiepen in deze sector. Ik heb door de jaren heen diverse certificaten behaald, zodat ik professioneel aan de slag kon. Stedin gaf mij niet voldoende voldoening meer, dus toen heb ik een paar maanden voor mijzelf genomen en tijd doorgebracht met de kinderen, zodat ik ondertussen kon bedenken welke richting ik op wilde. Ging ik verder in de IT? Of toch terug naar de juridische wereld? In die maanden werd ik benaderd door Sogeti.”

“Sogeti bood mij direct een functie als Test Engineer aan. Ik ben destijds op hun aanbod ingegaan en ik heb er geen seconde spijt van gehad. De tijd verstreek en ik heb een aantal leuke interim opdrachten mogen uitvoeren, totdat ik een berichtje kreeg van een vriend van mijn man. Hij is werkzaam bij IT Test Talents en tipte mij over het geweldige bedrijf en had alleen maar positieve verhalen. Vanwege mijn recentelijke aanstelling bij Sogeti ben ik er toen niet op ingegaan, maar een jaar later ben ik toch op gesprek gegaan.”

Midlance

Wat vond je van je eerste kennismaking met IT Test Talents? “Ja, ik ging eigenlijk heel open het gesprek in, want ik was niet per se op zoek naar iets anders. Ze wisten me eigenlijk in no-time te overtuigen, waardoor ik de overstap heb gemaakt. Het midlance-concept vond ik direct al interessant. Ik heb de knoop doorgehakt op basis van het netwerk, de interim opdrachten, de sfeer en de beloning bij IT Test Talents.”

“Ik werkte bij Sogeti ook bij verschillende opdrachtgevers, dus wat dat betreft waren er geen grote verschillen en toch vond ik het de overstap waard. In de IT en met name in het testvak is 10 jaar ervaring vaak een reden om over te stappen naar een freelance-constructie. Midlance is voor mij een mooie tussenweg, want hierdoor hoef ik niet zelf te netwerken en de administratie te doen. Dat is kostbare tijd, die ik met mijn gezin kan doorbrengen.”

Ambities

“Ik leef het liefst met de dag, dus de testwereld vind ik voor nu heel fijn en IT Test Talents brengt mij al een heel nieuw avontuur. Bij Stedin zat ik bijna tien jaar en ik merkte bij Sogeti toch wel dat ik die afwisseling in opdrachten heel leuk vond. Verschillende branches, testen en software brengen steeds nieuwe uitdagingen met zich mee. Ik ben nu gestart bij NS op opdracht, waar ik moet wennen aan een compleet nieuwe werkwijze. Ik vind hier momenteel nog voldoende uitdaging in, maar over een aantal jaren wil ik zeker wel doorgroeien. De komende periode geef ik mijzelf de tijd om te ontwikkelen en trainingen te volgen. Het is voor mij belangrijk dat ik doordachte keuzes maak en de verdieping op zoek.”

Overzicht nieuws
QoppoConsult
Vanita Gobind /
Testexpert

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!