icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 20/10/2022

De andere visie op ondernemen van IT Test Talents

QoppoConsult

IT Test Talents heeft zo zijn eigen visie op ondernemen. Eén die anders is dan bij de meeste bedrijven. Wat zo kenmerkend is? “Wij stellen de medewerkers echt centraal”. Aan het woord is Sid Boedhoe, Business Manager bij IT Test Talents.

Vriendschap en broederschap
Bij IT Test Talents heerst een cultuur van vriendschap en broederschap. Dat begint al bij de relatie tussen Business Managers en de medewerkers. “Eens per kwartaal spreken we de medewerkers een-op-een. Het gebeurt regelmatig dat we zelfs welkom zijn bij hen thuis. We komen over de vloer en de koffie staat klaar. We worden dus echt binnengelaten in hun leven. Daardoor ontstaat een verbinding en weet je veel van elkaar. Ook ik als Business Manager stel mezelf kwetsbaar op. Dat zorgt voor wederzijds respect. We hebben een cultuur waarin niets tegen elkaar gebruikt kan worden. We helpen elkaar juist en alles is bespreekbaar.”

Wederzijds belang
IT Test Talents levert testers op midlance-basis aan bedrijven. Als midlancer krijg je 70% van de tarieven die afgesproken worden met de opdrachtgevers. Daarmee verdient een medewerker meer dan de Business Managers. “Wij vinden het gaaf om onderdeel te zijn van hun werkgeluk. We hebben hier geen functiehuis waardoor medewerkers zelf kunnen bepalen in welke richting ze willen doorgroeien. We doen er altijd alles aan om het beste tarief voor hen te regelen bij onze opdrachtgevers. Een medewerker heeft bovendien zelf invloed op het tarief van de opdrachtgever en dus op het salaris. Als de opdrachtgever namelijk tevreden is, kan daar namelijk ook sneller een tariefsverhoging mee gepaard gaan. Daarin verschillen we van andere werkgevers. Wij worden nooit rijk over de rug van onze medewerkers. Als de tarieven hoger worden, dan profiteert de werknemer hier meteen van omdat zij 70% krijgen en wij 30%. Alles wat we doen is dus in wederzijds belang.”

Goede balans tussen werk en privé
“Wij vinden het belangrijk om medewerkers gelukkig te maken. Gelukkige medewerkers zorgen namelijk voor gelukkige opdrachtgevers. Daarnaast vinden we een goede balans in werk en privé belangrijk. En daar gaan we best ver in! Als iemand zorgen heeft of problemen thuis heeft, (bijvoorbeeld financiële of relatie problemen) denken we mee over een oplossing. Daarmee creëren we rust en dat is goed voor de gezondheid. Hiermee krijg je de best presterende mensen. We willen anders omgaan met medewerkers, oftewel: we zorgen voor elkaar. In goede tijden en in slechte tijden.”

Ondernemend en onbevangen
De cultuur van IT Test Talents moet wel passen bij een medewerker. “We nodigen mensen uit op basis van hun cv. Maar een cv is slechts een leidraad. We kijken daarnaast of je bij ons past en dezelfde denkwijze hebt. Hoe sta je in de wedstrijd? Hoe wil je met elkaar omgaan? Vind je geven en nemen belangrijk? Ondernemerschap, maar vooral onbevangenheid zijn voor ons belangrijke eigenschappen.

Doe ik een voorstel voor een interim opdracht die de medewerker op het eerste gezicht niet heel interessant vindt? Dan verwacht ik dat hij of zij niet meteen nee zegt, maar toch open op gesprek gaat. We kunnen dan proberen om elementen toe te voegen in de functie, zodat deze toch aantrekkelijk wordt voor de medewerker. Ook dat is ondernemerschap. Dat is wat ik van de medewerkers verwacht en dat maken ze ook continu waar.”

Bij IT Test Talents is iedereen welkom
“Wij geloven dat ieder mens bijzonder is. Als je je hart op de goede plek hebt en je gelooft in hetzelfde als wij, pas je bij IT Test Talents. Religie, afkomst, gender etc. zijn niet belangrijk. Ik werk met zoveel plezier hier, elke dag weer. Ik vind het fantastisch om het onmogelijke voor elkaar te krijgen. Bij IT Test Talents zijn we geen collega’s of medewerkers, maar echt vrienden.”

Is midlancen iets voor jou?

Midlance test
Ontdek in 10 korte vragen of jij een potentiële midlancer bent. Je ziet de uitslag direct!
Doe de test!

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!