icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 04/05/2022

Collega Amir Ahmadi over Fish Farms en Feeding the Future

QoppoConsult

Amir Ahmadi, 30, begon zijn nieuwe opdracht op een speciale manier, namelijk met een reis naar Noorwegen. Wat deed hij daar, waarom koos hij voor deze opdracht en hoe is hij als tester begonnen? Hij vertelt ons er alles over.

Amir Ahmadi is onze nieuwste collega bij IT Test Talents. Ooit studeerde hij Sociale Wetenschappen, maar toch koos hij voor een andere richting, namelijk de IT. Via een traineeship, werd hij opgeleid om als agile software tester te gaan werken. “Ondanks dat ik het beroep helemaal niet kende, merkte ik dat mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme toenamen. Veel aspecten die ik tijdens mijn studie leuk vond – zoals analytisch bezig zijn, maar ook gevoel hebben voor groepsdynamiek – komen hier naar voren.”

Eén uur reistijd – toch geen dealbreaker

Vlak voor het intakegesprek bij Skretting– een onderneming voor de productie van onder andere visvoer – kwam Amir erachter dat het Nederlandse kantoor in Boxmeer lag. “Honderd kilometer van mijn woonplaats, en dus ruim een uur reistijd. Ik wilde het gesprek eigenlijk afzeggen, maar toen kwam ik erachter dat er ook een kantoor in Noorwegen is. Een positief aanknopingspunt, want ik was zes maanden eerder twee weken gaan hiken in Noorwegen. Ik besloot naar de intake te gaan.”

Skretting: Competent, talentvol, maar bescheiden

En daar kreeg hij geen spijt van. “Ik kwam daaraan, en wat mij direct opviel was de cultuur binnen de organisatie. Skretting is een organisatie met talentvolle mensen, maar tegelijkertijd zijn zij bescheiden. Dat siert hen. Wat ik ook mooi vind, is dat het bedrijf een duidelijke toekomstvisie heeft, namelijk Feeding the Future. De gedachte achter deze visie is, is de verwachting dat er in 2050, vanwege een snelgroeiende wereldbevolking, een grotere middenklasse en veranderende eetpatronen een sterke toename zal zijn in de vraag naar proteine.”

“Ik vind werken bij Skretting dan ook een bijzondere vervolgstap. En ja, die afstand, daar ben ik nog steeds niet zo blij mee, haha, maar ik werk twee dagen op kantoor in Boxmeer, en de rest vanuit huis. Voor iemand die vooral bekend is met de directheid van de randstad, is werken in Boxmeer dan ook een aangename ervaring. De dagen dat ik naar kantoor ga, ga ik er ook echt met plezier heen. En dat motiveert.”

Nutreco is een competent bedrijf met veel talent, maar tegelijk heel bescheiden
Amir Ahmadi / IT Test Talents

Op werkbezoek in Noorwegen: Laboratoria en fish farms

“Ik werk binnen het team Digital Innovation, en een aantal collega’s van mijn team wonen en werken in Noorwegen. Daarom gingen we daar op bezoek. In Noorwegen maken ze het voedsel voor consumptievissen, zoals zalm en tonijn. We zijn onder andere naar een lab geweest waar ze het voer maken, en ik had nooit gedacht dat er zoveel bij kwam kijken. Er is een toegewijd team dat daar werkt, en wat heel secuur bezig is met het ontwikkelen van het voer. Van data-analyse tot het gebruiken van instrumenten, het is zeer professioneel.

We hebben ook een fish farm bezocht. Een fishfarm is een soort tank onder water, met “gewoon” tweehonderdvijftigduizend zalmen – die zwemmen dan in zo’n tank. Dat was bijzonder om te zien. De mensen die met het idee zijn gekomen om zo een tank te bouwen, dat zijn inspirerende personen, zij innoveren.”

Software voor visboeren testen

“Binnen Digital Innovation automatiseer ik het testproces van de software die wordt gemaakt voor de visboeren. Zo kunnen we sneller en vaker software verbeteringen met de gebruiker delen. De software (AquaSim) ondersteunt visboeren (die wereldwijd gevestigd zijn) met waardevolle kennis. Zo weten zij bijvoorbeeld wanneer ze de vissen moeten voederen, en hoeveel voeding zij precies moeten krijgen. In AquaSim kunnen visboeren alles bijhouden over de vis, zoals de groei van de vis, maar ook bijvoorbeeld hoeveel vissen er sterven. Dat wordt allemaal meegenomen in de uiteindelijke calculatie van hoe groot de oogst is.”

Van detachering naar Midlance

“Ik werkte hiervoor bij een detacheringsbedrijf, maar ik moet zeggen, het hele detacheren, waarbij een bedrijf over jouw rug geld aan je verdient, vond ik niets. En toen kwam ik met IT Test Talents in contact. Ik had een eerste gesprek met Arjo en Cinthya, en het leek totaal niet op een sollicitatiegesprek. Er was een supergoede klik en ik heb nooit het gevoel gehad dat ze mijn “werkgevers” waren. Best raar eigenlijk, maar er is gewoon een relaxte vibe, bijna net als bij je vrienden.”

“En verder is het midlancen bij IT Test Talents transparant. Dat waardeer ik. Voorafgaand aan een opdracht is namelijk alles inzichtelijk en weet je wat je kunt verwachten. Die duidelijkheid en dat er geen rare poespas is, sprak me heel erg aan. En verder voelt het precies hetzelfde als het werken in de detachering, maar nu heb ik betere arbeidsvoorwaarden.”

Wij wensen Amir veel plezier bij zijn opdracht en hopen dat hij een geweldige tijd heeft bij IT Test Talents!

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!