icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 10/08/2022

“Bij IT Test Talents zijn ze oprecht geïnteresseerd in je ambities en behoeften”

QoppoConsult

Patrick Goossens is 54 jaar, getrouwd, heeft drie kinderen en een complete dierenfamilie. Sinds 1991 is hij al actief als tester, waar hij zich de ene keer verdiepte in het functioneel beheer en de andere keer in het programmeren. Patrick start per juli als expert bij IT Test Talents.

Van operator naar tester

Patrick startte zijn carrière bij de Lotto: “Ik begon als operator. Er moest in die tijd veel getest worden, zoals nieuwe spelletjes en krasloten. De software werd door een externe partij gemaakt, maar er zaten standaard twee mensen op kantoor van de Lotto, die zich bezighielden met testen. Als er nieuwe opleveringen gepland stonden mocht ik wel eens mee testen en toen merkten ze op dat ik dit op de juiste manier deed. Ik had er plezier in, dus ik ben mij daar op gaan richten. Ik deed het naar eer en geweten, maar wilde graag een opleiding in die richting doen.”

Door de jaren heen deed Patrick meer ervaring op, waardoor hij zich meer en meer thuis voelde in deze branche. “Ik had er inderdaad erg veel plezier in, dus toen ben ik geswitched naar een detacheerder. Door de jaren heen heb ik diverse opleidingen gevolgd om mijzelf te bekwamen in het vak. Vroeger was er natuurlijk nog geen sprake van agile en internet, dus door de jaren heen is de te testen apparatuur en software die getest moet worden ook enorm veranderd.”

Ik kwam kennismaken en ondertekende direct mijn contract

“Uiteindelijk besefte ik na jarenlang ontwikkelen dat ik op zoek was naar wat anders. Ik heb mijn LinkedIn opengezet, waarna mijn inbox vol stroomde. Er zat ook een recruiter tussen, die mij op IT Test Talents wees. Ik ben gaan kennismaken op kantoor en stapte met een getekend contract de deur weer uit. Iedereen op kantoor was heel open en het voelde familiair aan. Ondanks dat er al ruim 100 mensen werken, kennen ze nog steeds iedereen persoonlijk. Ze weten wat je ambities zijn, wat er thuis speelt en ze zijn oprecht geïnteresseerd. Wat ik ook bijzonder vind, is dat ik in augustus drie weken vakantie op de planning had staan en dat ik dus per september wilde starten. Ze hadden mij een contract per september kunnen aanbieden, maar besloten direct in juli te starten op papier. Het geeft mij vertrouwen en daardoor heb ik alleen maar meer zin om te starten!”

Dat het warme gevoel de nieuwe expert direct aangreep, blijkt wel uit de eerste activiteiten. “Meteen de dag van de sollicitatie hadden ze ‘s avonds de jaarlijkse bbq gepland staan. Ik ben na mijn gesprek naar huis gereden om mijn pak uit de trekken en toen in mijn casual outfit teruggereden naar Utrecht. Tijdens het event werd de ‘IT Test Talentssitie’ uitgelegd. Deze toekomstvisie kun je zien als een plattegrond van een stad, waarin diverse wijken zijn uitgetekend. Ik had een goed gevoel bij de wijk ‘Testcoördinatie’, dus ga mij daar verder in ontwikkelen. Ik zie mijzelf wel in een rol als meewerkend voorman, dus dat ik de kans krijg om juniors en mediors mee te nemen in een traject, maar nog steeds zelf aan de knoppen blijf zitten.”

Midlancen

De Midlance-constructie spreekt Patrick zeker aan, maar het was voor hem niet per se een lokkertje. “Ik was op de hoogte van het midlancen en het werd ook goed uitgelegd door de Business Managers. Het spreekt mij aan, maar dit was voor mij geen doorslaggevende factor. Het biedt je als professional een mooie vorm van vrijheid en toch ook zekerheid. Daarbij heb je geen gedoe met schijnzelfstandigheid, omdat IT Test Talents je werkgever is. Of ik nu één klant per drie jaar uit de brand help of drie per jaar; als midlancer kan het allemaal.”

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!