icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 29/12/2022

“Als BI-tester heb ik bij IT Test Talents meer collega’s”

QoppoConsult

Onze nieuwe expert Marieke werkte bij haar vorige opdracht samen met collega’s van DataDolphins – een van de andere bedrijven van House of Talents. Ze waren erg enthousiast over House of Talents. Marieke stemde in met een gesprek. En toen wij haar op het kennismakingsgesprek, één dag na haar verjaardag, verwelkomden met een taart en een ballon, kon het helemaal niet meer stuk.

Zin in een nieuwe stap door mijn collega’s

Soms zit je gewoon prima op je plek en ben je niet op zoek naar een andere opdrachtgever. Dat was het geval bij Marieke. Ze werkte al acht jaar voor haar vorige werkgever en was niet direct op zoek naar iets anders. Tot ze onze collega’s van DataDolphins ontmoette. “Bij mijn vorige opdracht kwam ik in contact met een andere tak van House of Talents, de DataDolphins. Zij waren heel enthousiast over hun werkgever en House of Talents en vertelden me dat House of Talents ook een test-bedrijf had: IT Test Talents. Ze vonden dat ik echt een keer met IT Test Talents zou moeten praten.

Ik twijfelde. Ik werkte al acht jaar voor mijn vorige werknemer en had het naar mijn zin. Maar aan de andere kant kon ik niet meer doorgroeien en kwam ik ook niet verder in mijn salaris. Door mijn collega’s van DataDolphins kreeg ik veel zin in deze nieuwe stap. Ze waren heel enthousiast en wat ze vertelden klonk echt goed. Ze zeiden, ‘niet twijfelen, gewoon doen!’, haha. Ik ging overstag en een uur later had ik een telefoontje van IT Test Talents.”

Een verjaardagsfeestje als kennismakingsgesprek

Zo’n topper als Marieke hadden wij vanuit IT Test Talents natuurlijk al eens benaderd. “Ik had wel eens een berichtje van IT Test Talents ontvangen, maar ik krijg zoveel berichtjes binnen. Ik keek er dan ook niet naar om, want ik was niet op zoek. Maar als je van collega’s hoort hoe leuk een bedrijf is, is dat een ander verhaal.

Eén dag na mijn verjaardag had ik mijn kennismakingsgesprek. Ik werd heel mooi en warm ontvangen met een taart en een ballon, het was echt een feestje! Ik heb heel gezellig gepraat met de Business Managers. Het klonk zo goed en het straalde een gezellig clubje uit. Dat voelde voor mij heel goed. Ik ben iemand die houdt van gezelligheid en dit was dan ook wat voor mij de doorslag gaf om te tekenen bij Qopppo. En omdat ze bij IT Test Talents ook een BI-afdeling hebben, heb ik meer medecollega’s die in hetzelfde pad zitten. Dat vind ik fijn.”

De perfecte RIT

Bij IT Test Talents heeft Marieke veel vrijheid. Ze kan zelf bepalen of ze de opdracht wel of niet interessant vindt, en ook verdient ze meer dankzij de Midlance-constructie. Bij IT Test Talents meten we een opdracht af op basis van drie letters: Reistijd, Inhoudelijke opdracht en Tarief. (RIT).

“Ik kreeg een opdracht voorgesteld waar ik op de fiets naartoe kan, super natuurlijk. Ook het tarief was interessant. Ik twijfelde alleen over de inhoud van de opdracht – ik was bang dat ik hetzelfde zou doen als bij mijn vorige opdracht. Toen ik deze twijfels besprak met IT Test Talents, stelden ze voor dat ik toch kennis zou maken met de opdrachtgever. Ik stemde in en ik ben blij dat ik dat heb gedaan, want ik ga mij bezighouden met andere taken. Ik heb dus ja gezegd tegen deze opdracht en ik heb er veel zin in!”

Overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!