icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Nieuws 01/11/2022

Alle ins en outs van het Robot Framework!

QoppoConsult

Binnen IT Test Talents zijn we voortdurend bezig om het kennisniveau van onze experts te verbeteren. Hoe beter jouw kennis is en hoe meer certificeringen je op zak hebt, hoe interessanter je bent voor de markt. Dit kan leiden tot een hoger uurtarief (en dus een hoger bruto salaris). Hoewel trainingen ook extern worden ingekocht, verzorgen onze eigen expert ook vaak een training.

Deze keer was het de beurt aan expert Maurice Koster met een training over het Robot Framework. Een groep experts die graag meer wilden weten over deze testautomation tool hebben deze training bijgewoond. Naast theoretische zaken werd er ook dieper ingegaan op de tool en welke mogelijkheden deze biedt. Super gaaf dat collega’s elkaar zo verder willen helpen met het opdoen van kennis.

Voor het automatiseren van de diverse tests bestaan er verschillende frameworks en tools om het leven makkelijker te maken. Het Robot Framework is een van de populaire oplossingen op dit gebied, het wordt tevens ondersteund door een actieve community. Hierdoor komen er regelmatig nieuwe libraries en updates van bestaande libraries beschikbaar. Het is een open source framework voor het uitvoeren van end-to-end acceptatietests, acceptance test driven development (ATDD), en robotic process automation (RPA) waarbij gebruik gemaakt wordt van keywords, wat het opzetten van testcases eenvoudig en leesbaar maakt.

De experts hebben onder anderen geleerd hoe ze webservices kunnen bedienen en schermen in een browser kunnen testen, maar ook API-testen met behulp van Robot Framework.

Ook Business Manager Keta Maria zat bij deze training: “Zelfs voor een leek is de training uitermate goed te volgen. Goede voorbereiding, duidelijke structuur en hele goede voorbeelden. Expert en trainer Maurice Koster neemt ook uitgebreid de tijd om dingen uit te leggen.”

Heb je een mooie opdracht waarbij geautomatiseerde testen worden uitgevoerd met Robot Framework en heb je hiervoor een tester nodig? Of heb je een vraag over onze dienstverlening? Bel gerust met Business Manager Cinthya Poulina via 06 - 519 98 410 of stuur een e-mail naar c.poulina@ittesttalents.nl

overzicht nieuws

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!