icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Test Talents
Blog 26/10/2022

Waarom er bij IT Test Talents geen hiërarchie is

QoppoConsult

Medewerkers die hun manager op een lunch trakteren. Het lijkt de omgekeerde wereld, maar bij IT Test Talents gebeurt het regelmatig. Waarom? Omdat experts meer verdienen dan de Business Manager en er geen hiërarchie is in het bedrijf.

Vaak vinden sollicitanten het wel een beetje gek, zegt Business Manager Cinthya Poulina. "We zijn een midlance-bedrijf die interim-oplossingen aanbiedt aan opdrachtgevers, waarbij medewerkers 70% van het uurtarief krijgen. Iedere medewerker met een fulltime opdracht verdient daarom een stuk meer dan de manager. Dat vinden wij heel normaal: de medewerkers doen het werk. Waarom is het zo gek dat vooral zij worden beloond?"

Medewerkers hebben de regie

"Wij geloven dat geluk niet in status, macht of geld zit. Ons geluk ligt bij de expert die plezier heeft in het werk tegen een goed tarief. Daar krijgen de medewerker én wij energie van!"

Bij IT Test Talents zien we dan ook geen Business Managers die beslissen over hun medewerkers. "Je bent als Business Manager bij ons vooral facilitator. We zorgen dat jij een gave opdracht krijgt en geven jou de regie." Onze midlancers zijn dan ook vrij in het kiezen van hun opdrachten en kunnen ook nee zeggen tegen een opdracht. Als er twee opdrachten zijn waarbij de een hoger uurtarief heeft dan de andere, gaan wij niet pushen om die beter betaalde opdracht aan te nemen. Past de andere opdracht beter, bijvoorbeeld omdat het dichter bij huis is. Dan wordt de medewerker ook gelukkiger en daar worden we allemaal beter van."

Complete lunch

Beoordelingsgesprekken, ook zo'n symptoom van een hiërarchische cultuur, zijn bij IT Test Talents niet aan de orde. "Wel vragen we regelmatig of je het nog naar je zin hebt, of je nog een opleiding wilt doen, waar je ambities liggen. We bellen eens in de maand en we hebben ieder kwartaal of ieder half jaar een één-op-één-gesprek." Zo'n gesprek vindt soms plaats in een restaurant, maar ook vaak bij een medewerker thuis. "Hoe leuk is het dan dat je als Business Manager wordt getrakteerd! Of dat je bij iemand langs gaat en er een complete lunch voor je klaarstaat. Soms word ik door de hele familie ontvangen, waarna we over het werk gaan praten. Het is vooral gezellig en altijd eerlijk en transparant."

Beterschapspakket

Het trakteren gebeurt spontaan. Volgens Cinthya zegt het veel over de (vrienden)cultuur binnen het bedrijf. Een ander mooi voorbeeld daarvan is het beterschapspakket. In de coronatijd kwam een expert dit spontaan langsbrengen bij een van de Business Managers. "Dit soort gebaren kunnen wij ontzettend waarderen. En ja natuurlijk trakteren wij ook wel eens op lunch!"

Overzicht blogs

IT Test Talents: slimme schakel tussen business en IT. Ontdek de kracht van onze experts!