icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Security 22/06/2021

"Mijn doel is om de awareness van IT security te vergroten"

Zahra Saied

Per 1 juli hebben we een nieuwe collega: Zahra Saied. Vol met energie start ze bij IT Infra Talents, waar ze alles wilt leren wat er te leren valt op het gebied van IT. Zahra stelt zich aan ons voor!

Expertise

Security

Onze experts helpen organisaties om een passend securityniveau te bepalen.

Over deze expertise

Kun je jezelf voorstellen?

"Ik ben Zahra en ik ben 24 jaar. Ik ben geboren in Kandahar, Afghanistan en getogen in Hilversum vanaf mijn tweede levensjaar. Sinds 4 jaar woon ik in Amsterdam waar ik mijn Bachelor en Master heb gevolgd aan de UVA. Ik heb de bachelor studie Informatiekunde afgerond in 2020 en ben toen begonnen met de Masters studie Information studies. Daarnaast heb ik in de laatste jaren van mijn studie deeltijds gewerkt als IT security specialist en IT auditor bij een accountancy bedrijf. Door die ervaringen kreeg ik een beter beeld bij wat ik precies zou willen doen binnen het brede vakgebied van de Informatiekunde en Information Studies."

Waarom heb je passie voor jouw vakgebied?

"IT en cybersecurity heeft mij van jongs af aan geïnteresseerd door de vele mogelijkheden die het biedt en door de razendsnelle verandering die plaatsvinden binnen het vakgebied. De snelle veranderingen dwingen je er toe om te blijven groeien en leren, en zo flexibel mogelijk te blijven. Daarnaast zit er ook veel maatschappelijk belang bij het vakgebied. Door bedrijven te helpen hun IT security op orde te houden help je niet alleen het bedrijf zelf, maar iedereen die erbij betrokken is zoals de werknemers en/of de opdrachtgevers van een bedrijf."

Waarom heb je gekozen voor IT Infra Talents?

"Door gewerkt te hebben als IT auditor merkte ik dat mijn interesse echt ligt bij IT security en het vergroten van awareness van IT security bij opdrachtgevers. Echter kwam ik erachter dat je als IT auditor vooral kunt toetsen of mensen die awareness hebben i.p.v. ze te helpen die awareness te krijgen en betere security oplossingen te ontwikkelen binnen hun bedrijf. Dit leidde ertoe dat ik op zoek ging naar een functie waarbij ik die rol wel zou kunnen vervullen en ook mijn huidige IT security skills zou kunnen toepassen en uitbreiden. Daarom heb ik voor IT Infra Talents gekozen, als security expert kan je veel beter bedrijven bijstaan en assisteren binnen het security vakgebied. Daarnaast geeft IT Infra Talents mij de mogelijkheid om mijzelf verder te ontwikkelen door het aanbieden van cursussen en het bemoedigen van het behalen van de benodigde certificaten."

Wat is jouw motto?

"Door de studie Informatiekunde heb ik geleerd om de kloof tussen IT techniek en management kleiner te maken. Wat ik daarbij heb gemerkt is dat het lastig kan zijn om koers te houden en de draad niet kwijt te raken binnen projecten. Mijn moto is dan ook: Mind the details, but don’t disregard the bigger picture. (Let op details, maar negeer het grotere geheel niet.)"

Kun je iets verrassends over jezelf vertellen?

"Iets verrassends over mij: Het lijkt nu alsof mijn hele wereld draait om IT, maar ik heb daarnaast natuurlijk ook andere interesses. Zo houd ik van reizen, lange wandelingen maken in de bergen en volg ik nauwlettend actualiteiten binnen de filmindustrie. Ook ben ik nieuwsgierig naar andere disciplines, zoals bijvoorbeeld de geesteswetenschappen. Daarom heb ik ook minors gedaan in Oosterse wijsbegeerte en Linguistics."

Waar kijk je het meeste naar uit?

"Ik kijk heel erg uit naar de komende jaren en ben benieuwd hoe de start van mijn carrière er uit gaat zien. Er zijn veel dingen die ik interessant vind en wil leren. Zo wees iemand mij ook op CEH waarbij ik de kunst van ethical hacking zou kunnen leren bijvoorbeeld. Ik ben nog vrij jong en er is veel binnen de IT waar ik me nog in zou kunnen en willen verdiepen. Het is best overweldigend en uitdagend, maar daar hou ik stiekem wel van."

overzicht nieuws
Expertise

Security

Onze experts helpen organisaties om een passend securityniveau te bepalen.

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!