icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws 06/11/2023

IT Infra Talents biedt als eerste NIS2-trainingen aan in Nederland

IT Infra Talents

Bij IT Infra Talents bieden wij een unieke kans voor NIS2-trainingen in Nederland. Senior security expert Jos Maas is momenteel de enige PECB-trainer in Nederland die mag opleiden tot 'lead implementer’ in de NIS2-richtlijn. Vanuit ons kantoor in Utrecht zal Jos in januari en februari 2024 twee intensieve trainingen verzorgen. “Deze goed opgezette trainingen geven je concrete handvatten om daadwerkelijk aan de slag te gaan om te voldoen aan de NIS2-richtlijn.”

Deze PECB-training is ontworpen voor professionals die betrokken zijn bij de implementatie van de NIS2, waaronder consultants, security officers, implementatieconsultants en kwaliteitsmedewerkers met verantwoordelijkheid voor beveiliging. “Onze cursisten leren niet alleen de ins en outs van NIS2, maar ook de valkuilen die ze moeten vermijden”, aldus Maas. Hij benadrukt het belang van de training: "We richten ons op de doelstellingen en de cruciale aandachtspunten die van vitaal belang zijn in het NIS2-landschap."

Strengere beveiligingseisen

De NIS2-richtlijn, een aanvulling op de NIS-richtlijn, heeft tot doel de beveiliging en weerbaarheid van essentiële organisaties inzake cyberbeveiliging in EU-lidstaten te verbeteren, en voorziet in wettelijke maatregelen om deze veiligheid in de EU te verhogen.

Jos licht toe: "NIS2 is aanzienlijk uitgebreider dan zijn voorganger, met strengere beveiligingseisen en ketenverantwoordelijkheid. Zelfs kleine ICT-bedrijven kunnen hierdoor eraan moeten voldoen." De NIS2 wordt momenteel omgezet naar Nederlandse wetgeving en zal op 17 oktober 2024 van kracht gaan.

Enige trainer in Nederland

Wat de NIS2 trainingen van IT Infra Talents heel speciaal maken, is dat Jos op dit moment de enige PECB-trainer in Nederland is die deze training mag geven. Hij deelt zijn uitgebreide expertise vanuit het gerespecteerde opleidingscentrum PECB, een wereldwijde speler op het gebied van persoonscertificering.

NIS2-directive lead implementer training

De trainingen vinden plaats op drie avonden in januari en februari, in een klassikale omgeving. De trainingsdata voor NIS2 zijn 8, 15 en 30 januari, en 19, 20 en 21 februari. De locatie is House of Talents, Orteliuslaan 855, 3528 BE Utrecht. Voor meer informatie kun je contact opnemen via office@itinfratalents.nl of meld je aan via de website www.itinfratalents.nl om deel te nemen aan deze unieke kans om als een van de eersten gecertificeerd NIS2-implementer te worden. 

Praktische tools

De NIS2-trainingen bij House of Talents bieden niet alleen inzicht in de achtergrond en toepassing van de richtlijn, maar voorzien cursisten ook van praktische tools en methodologieën om direct toe te passen. “Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van zelfstudie op internet”, aldus Jos.

Een ander uniek aspect van onze trainingen is het interactieve karakter. “Cursisten werken in groepen, waardoor ze waardevolle ervaringen en tips kunnen delen en dat heeft een grote meerwaarde.”

Expert IT Infra Talents

De trainingen worden georganiseerd door Jos Maas, samen met Business Manager Dennis Strijder. Jos is werkzaam bij IT Infra Talents, met meer dan 50 experts en een uitgebreide ervaring in grootschalige IT-projecten, van House of Talents. Jos is al zes jaar in vaste dienst bij IT Infra Talents, waar hij als expert op interim basis werkt voor diverse opdrachtgevers.

Overzicht nieuws
Andarr
Jos Maas /
Security Expert

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!