icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 11/04/2022

“Ik voel mij gewaardeerd om wie ik ben en wat ik doe”

Andarr

Walter van der Horst werkt sinds 1 april 2016 IT Infra Talents, waarvan de laatste 2,5 jaar op een project bij UvA/HvA. Op de hogeschool en universiteit startte hij in 2019 als Solution Architect op een migratie project: “De mailomgevingen waren met elkaar verweven, maar ik heb bijgedragen aan de splitsing van de mailomgeving. Nu heeft zowel de UvA als de HvA een eigen mailomgeving.”

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Van migratieproces naar informatiebeveiligingsprogramma

Kun je wat vertellen over de inhoud van het project bij UvA/HvA? “Ik zit er nu 2,5 jaar en op 1 april aanstaande loopt de opdracht af. Ik ben daar gestart toen de splitsing al begonnen was, maar was wel nauw betrokken bij het migratieproces naar de Microsoft cloud. Ik schreef het functioneel ontwerp hiervoor en heb bijgedragen aan de onboarding naar de nieuwe mailomgeving. In tussentijd heb ik nog 22.000 mailboxen van studenten gemigreerd van Google G Suite naar MS365.”

Je hebt je niet hoeven te vervelen, begrijp ik. “Dat klopt, haha. Maar ik ben ook een echte hands-on solution architect. Ik vind het leuk om dingen te ontwerpen en bedenken, maar wil ook graag betrokken zijn. Toen het migratieproces van de mailboxen afgerond was, kreeg ik een lijst met verbeterpunten op het gebied van beveiliging voorgelegd. Ik heb hier toen een paar puntjes van opgepakt, maar uiteindelijk dreigden punten met elkaar in conflict te raken. Ik heb toen voorgesteld de verbeteringen in een ontwerp te zetten zodat de onderlinge samenhang duidelijk wordt. De laatste driekwart jaar heb ik mij beziggehouden met dit informatiebeveiligingsprogramma en dat loopt nu af.”

“De implementatie wordt nu voorbereid”

En als je vertrekt, is dan het complete project al geïmplementeerd? “Nee, de implementatie wordt door de eigen medewerkers gedaan. Vaak blijf ik betrokken bij de implementatie, maar mijn werk als Solution Architect zit er wel op. De implementatie in de ontwikkelomgeving heb ik nog wel aan bijgedragen, ook om aan te tonen dat de theorie klopt. Dit heb ik gepresenteerd aan de Security Architect van de UvA/HvA, andere stakeholders en de projectleiders. Het werd goed ontvangen, waardoor we konden werken aan de tweede stap: het voorbereiden van de acceptatieomgeving.”

Kun je daar iets dieper induiken? “Eigenlijk is de ontwikkelomgeving een voorbereiding op de daadwerkelijke implementatie. Dit betekent dat ik een implementatieplan heb geschreven en de eigen medewerkers gaan dit verder implementeren. Daarnaast ben ik ook bezig met het voorbereiden van de acceptatieomgeving, maar ik betwijfel of ik dat stukje ga meemaken. Daarom is het zo belangrijk dat je de rest van het team in een vroeg stadium betrekt bij het implementatieproces, zodat altijd iemand het kan overnemen.”

Tijd voor een nieuwe opdracht

En nu jouw tijd bij UvA/HvA erop zit, heb je al een nieuw project klaarstaan? “Ik heb natuurlijk nog een paar weekjes, maar er staan inderdaad al wat potentiële opdrachtgevers klaar. Ik heb ook al een intake gehad, dus ik ben benieuwd of dat dé opdracht wordt.”

Wat neem je mee naar een nieuwe opdrachtgever? “Ik vind het leuk om bij een compleet proces betrokken te zijn. Complexe technische zaken vertalen naar de projectleider en bijvoorbeeld de Security Architect. Dan moet je in staat zijn om de mensen te overtuigen. Wanneer de stakeholders zijn overtuigd van het potentieel, dan ben ik gelukkig, want dan kan ik aan de slag. Daarnaast vind ik het waardevol om te assisteren bij de implementatie. Ik word op de huidige opdracht gewaardeerd om wie ik ben en wat ik kan, dat voelt goed. Dat hoop ik bij mijn nieuwe opdrachtgever weer te bereiken.”

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise
Walter van der Horst
Walter van der Horst /
Architect

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!