icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 04/04/2022

“Ik wil mij ontwikkelen tot sparringpartner tussen business en de techniek”

Andarr

Wouter van Hoorn is 28 jaar, opgegroeid in Leiden en omgeving. Hij maakte een paar uitstapjes naar Rotterdam en Cambridge en is momenteel veel in Utrecht, bij zijn vriendin, te vinden. In zijn vrije tijd vaart hij graag op de plassen, gaat hij te squashen en kookt hij voor vrienden en familie.

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Een schat aan ervaring

Wouter gaat direct voortvarend te werk en vertelt over zijn betrekking bij IT Infra Talents: “Ik ben net nieuw bij IT Infra Talents, ik start pas per 1 april. De opdracht is nog niet bekend, maar er zitten wel wat dingen in de pijplijn.”

Goed om te horen! Hoe ben je eigenlijk bij IT Infra Talents terechtgekomen? “Ik heb een opleiding Commerciële Economie afgerond, maar ik merkte gauw dat dit niet mijn thuis was. Ik wilde meer de projectkant op, want ik bleek daar affiniteit mee te hebben. Ik werd projectsecretaris bij Achmea, waar ik twee grote verandertrajecten heb ondersteund. Daar kwam ik in aanraking met beveiliging- en IT-systemen, maar ook met optimalisatie van processen. Ik was enthousiast geworden, maar de match was er niet met Achmea. Ik ben iemand met een commerciële achtergrond, die gevoel heeft met cijfers en zijn zochten juist iemand met een achtergrond in accountancy, die gevoel had voor het projectbegeleidingstukje.”

En toen ben je vertrokken? “Ja, ik ben direct op zoek gegaan naar iets wat meer bij mij past. Ik kwam terecht bij QSN, waar er direct een klik was. Ik ben toen direct met collega’s in gesprek gegaan en ik werd enorm blij van wat ik daar ontdekte. Ik ben daar aan de slag gegaan en werkte voornamelijk aan het opzetten en onderhouden van een managementsysteem, in het kader van ISO-normeringen. Denk aan ISO 27001 en NEN7510, die beide draaien om informatiebeveiliging, waarvan de laatste specifiek gericht op de zorgsector. Ik merkte echter dat het handig is als je meer kennis hebt van de techniek en die kennisontwikkeling kon ik daar niet doormaken.”

“IT Infra Talents is menselijk, recht voor zijn raap en toegankelijk”

En toen heb je uiteindelijk de overstap naar IT Infra Talents gemaakt. Hoe voelt die eerste kennismaking met het bedrijf? “Heel goed. Ik heb tijdens de sollicitatiegesprekken zo hard gelachen met mijn Business Managers, dat er geen twijfel bestond over de klik. IT Infra Talents is menselijk, no-nonsense, recht voor z’n raap en toegankelijk. Ik start komende maand als fulltime IT Security Expert. Ik hoop bij dit bedrijf meer technische kennis op te doen en dat ik op verschillende manieren aanpakken: Ten eerste ga ik de schoolbanken in om een cursus te volgen. Ondertussen kijk ik mee met collega’s van IT Infra Talents en ga ik straks ook leren van de medewerkers bij de opdrachtgever. Tenslotte kan ik de kennis zelf in de praktijk brengen. Ik hoorde ook dat alle security mensen van IT Infra Talents eens per twee weken op kantoor werken, zodat we ook op informele wijze kunnen sparren. Dat is gezellig en een leerschool tegelijkertijd!”

IT: een branche die altijd in ontwikkeling is

Wat vind je zo leuk aan dit vakgebied? “Het mooiste vind ik dat digitaal steeds belangrijker wordt. Hoe beveilig je jezelf tegen kwaadwillenden? Dat is een topic voor bedrijven én personen. Deze branche is continu in ontwikkeling, net als je persoonlijke groei, dus je bent nooit uitgeleerd. Het optimaliseren van processen en de organisatie als geheel, dat is een complex vraagstuk. Niet alleen IT, maar ook de mensen en de cultuur moeten veranderen, daar houden mensen niet van. Mensen houden niet van het onbekende, dat is beangstigend en ik ben er nou juist om deze mensen te overtuigen en begeleiden.”

Het klinkt alsof je er helemaal klaar voor bent. Wat zijn je ambities? “Ik vind dit een lastige vraag, omdat ik geen idee heb waar ik over vijf jaar zal zijn. Ik hoop over vijf jaar nog steeds bij IT Infra Talents te werken en meer rust in het geheel te brengen. Ik wil graag bij een organisatie werken, waar ik processen kan verbeteren en daar is tijd voor nodig. Stilstand is achteruitgang, dus ik wil mij blijven ontwikkelen tot de juiste sparringpartner tussen business en de techniek. Ook wil ik meer ervaring opdoen op het vlak van projectmanagement.”

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!