icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents
Nieuws Infra 04/06/2020

Een nieuwe Agile Project Management leergang van start gegaan!

IT Infra Talents

Agile en Scrum blijven zeer actuele onderwerpen. Daarom organiseerde collega Jos Witteveen onlangs weer een leergang ‘Agile Project Management (AgilePM®)’. Jos: “Agile kennis en certificering zijn voor onze collega’s van belang, omdat we deze manier van werken steeds vaker voorbij zien komen als eis bij nieuwe aanvragen van opdrachtgevers.”

Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise
Andarr

Jos vervolgt: “Agile Project Management is met name populair bij het ontwikkelen van software. De Agile wijze van werken wordt steeds vaker ingezet, omdat resultaten snel zichtbaar worden en optimaal op veranderende inzichten en omstandigheden kan worden ingespeeld. Het vraagt nieuwe vaardigheden van de projectmanager bij de inzet van  multidisciplinaire teams met een grote mate van zelfstandigheid. Ik vind het overigens ontzettend gaaf om deze kennissessie te organiseren voor mijn collega’s.”

De kop is er inmiddels af: de eerste sessies, gebaseerd op de DSDM methode is via Teams gegeven en er staan nog vier vervolgsessies op het programma. Jos: “Ik zorg dat de mensen beelden en begrip krijgen bij de Agile denkwijze en aanpak. Het is immers de bedoeling dat  we de theorie ook naar de praktijk kunnen vertalen, want dan gaat het natuurlijk pas echt leven. Ook zal er huiswerk gemaakt moeten worden, want er staan vervolgens ook nog APMG examens op het  programma voor het niveau AgilelPM® Foundation en AgilePM® Practitioner.

Wordt vervolgd!

Overzicht nieuws
Expertise

Infra

Infra

Over deze expertise

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!