icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij IT Infra Talents

Cloud Migratie onder Architectuur

Cloud-migratie: wat zijn de voordelen?

Een migratie naar de cloud kan veel voordelen hebben. De lage kosten en flexibiliteit zorgen ervoor dat bedrijven wendbaarder worden en makkelijker kunnen innoveren.

andarr
Rick van Lent /
Business Manager

De verschillende fases

 1. Voorbereidingen
  Voordat je begint met de migratie van hardware is het belangrijk om de belangrijkste doelen op een rijtje te zetten. Wat wil je halen uit de cloudmigratie?
   
 2. Toepassing, ontwerp, migratie en testen
  Vervolgens ga dieper in op de huidige situatie van de IT-omgeving. Welke applicaties worden er gebruikt en in hoeverre zijn deze van elkaar afhankelijk? Kijk aan de hand van de te behalen doelen welke migratiestrategie het beste past. 
   
 3. Ontwerp
  Per applicatie heb je inzichtelijk welke migratiestrategie het meest voor de hand ligt. Op basis hiervan ga je aan de slag met het ontwerpen.
   
 4. Migreren & testen
  Op het moment dat het nieuwe ontwerp afgerond is, ga je de apps met de bijbehorende data migreren naar de cloud. Test vervolgens of alles goed werkt. 
   
 5. Livegang
  Wanneer de applicaties zijn overgezet naar de cloud, kun je de oude systemen uitschakelen. Voor de cloudmigratie van de andere apps, kan je de bovenstaande fases herhalen en je bedrijfsprocessen blijvend moderniseren. 

Ervaring in cloud-migraties

IT Infra Talents heeft ervaring met alle cloudmodellen, van Infrastructuur as a Service tot en met Software as a Service. Wij helpen organisaties bij het opstellen van de business case voor de inzet van clouddiensten om strategische doelen te bereiken. Op basis van onze kennis, ervaring en onafhankelijke positie kunnen wij jou inzicht geven in de werkelijke besparingen en kosten bij de inzet van clouddiensten.

Onze architecten en specialisten kunnen de complexiteit van jouw huidige ICT omgeving doorgronden. Wij bepalen de optimale situatie waarin jouw infrastructuur of delen daarvan naar de cloud migreren, als dit om functionele, technische en/of financiële redenen beter is.

Daarnaast hebben we veranderingen doorgevoerd in de beheerprocessen bij grote multinationals, semi-overheidsorganisaties en organisaties in het MKB. Gebruik van gestandaardiseerde clouddiensten beperkt flexibiliteit. De invloed op een cloud leverancier is daardoor significant minder dan de invloed op een traditionele sourcing partner. In combinatie met de verschuiving van technisch naar functioneel beheer vraagt dit om aangepaste processen en rollen in organisaties.

Download de Whitepaper 'Cloud Migratie Onder Architectuur'

Cloud Migratie Onder Architectuur / pdf - 417.44 kB

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact op via officemanagement@itinfratalents.nl  of bel met 030 - 608 61 88

Benieuwd wat de experts van IT Infra Talents voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact op!